1 av 4 PCer har IKKE et anti-virus program, i følge Microsoft


antivirus-program

24% av pc-ene som ble skannet med Microsoft Malicious Software Removal Tool (MSRT) i andre halvdel av 2012, manglet antivirusverktøy!!!

Ifølge Microsoft er det 3 grunner til at folk IKKE har et anti-virus program på sin maskin:

Grunn nr. 1 – Manglende kunnskap om sikkerhetstruslene som finnes

Selv i 2013 er det mange som ikke klar over truslene som finnes. Mange velger derfor å ikke installere et anti-virus program på sin maskin eller de deaktivert antivirusprogrammet og glemt å skru det på igjen.

Grunn nr. 2 – Skadevare har deaktivert anti-virusprogrammet eller hindrer det i å laste ned oppdateringer.

I mange tilfeller har brukeren selv invitert skadevaren inn gjennom sosial hacking, for eksempel annonser for falsk antivirus eller skremmevare («scareware»). Microsoft skriver at man aldri bør takke ja til tilbud om sikkerhetsprogramvare direkte gjennom annonser, men at man heller bør søke opp leverandøren i en søkemotor for å finne ut mer om selskapet.

Grunn nr. 3 – Manglende fornyelse av anti-virusprogrammet

Den tredje årsaken Microsoft nevner, er at mange glemmer å fornye antivirusprogramvaren når den forfaller. Det er ikke uvanlig at dette må gjøres omtrent årlig, også med gratisløsningene. Etter en tid slutter leverandøren å tilby flere oppdateringer til den gamle versjonen, og dermed vil ikke verktøyet kunne beskytte mot de nyeste truslene.

Blant maskinene som ble skannet med MSRT i andre halvdel i fjor, var det i hver måned i gjennomsnitt 5,5 ganger flere infiserte maskiner uten aktiv og oppdatert antivirusløsning, enn antallet infiserte maskiner med slik antivirusløsning installert.

Windows 8 leveres med innebygd antiskadevareløsning. Likevel viser tallene fra Microsoft at mellom 7 og 8 prosent av disse pc-ene var ubeskyttet.

Blant operativsystemene Windows Vista, Windows 7 og Windows 8 var det jevnt over en større andel av 32-bits utgavene som var ubeskyttet enn de tilsvarende 64-bits utgavene.’

Kilde: Microsoft

Les også:

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: