1 av 4 toppledere kan ikke nok IT


it-ledere


En av fire norske topplederes får stryk i teknologiske kunnskaper ifølge en ny undersøkelse utarbeidet av analyseselskapet Rock It på vegne av konsulentselskapet Steria. Dette melder IDG.no.

At 25 prosent av topplederne i store norske virksomheter mangler oversikt over it-relaterte behov og utfordringer er alarmerende i dagens informasjonsamfunn hvor IKT er blitt selve motoren i organisasjonens verdikjede.

Gjøres det ikke noe med denne situasjonen umiddelbart vil vi kunne få et reelt digitalt klasseskille i både næringslivet og offentlig forvaltning, et skille som vil være med på å avgjøre hvem som blir morgendagens vinnere og tapere på tvers av bransjer og sektorer, sier Ola Holm, leder for strategisk it-rådgivning i Steria i en pressemelding.

Undersøkelsen ble gjennomført ved at it-medarbeiderne i store norske selskaper ble spurt om hvor god teknologisk kompetanse deres toppleder har.

– Uten engasjement og føringer fra administrerende direktør risikerer virksomhetens it-systemer å råtne på rot, samtidig som sjansen for feilslåtte investeringer også øker. Det er dårlig nytt for produktivitet, nyskaping og bunnlinje, sier Holm i en pressemelding.

I følge IDG legger fortsatt 1 av 3 virksomheter opp sine it-budsjetter uten tanke på hvilke strategiske mål selskapet skal nå.

Dette er svært kritikkverdig, da en moderne it-avdeling skal bidra til å holde forretningkritiske funksjoner i gang, samtidig som den også leverer innspill til endringer, fornyelse og nyskaping. I det ligger at it-sjefen må forstå virksomhetens forretnings utfordringer, og administrerende direktør må sette seg inn i it-utfordringene og legge klare føringer. Digital forståelse går begge veier, og må kobles mot forretnings forståelse, skriver IDG.

Holm forteller at det er en trend at informasjonsteknologi flyttes nærmere kjernevirksomheten. Det er særlig synlig i næringslivet, men forekommer også i offentlig sektor.

– Det er en dramatisk underdekning på it-forståelse i ledergruppene rundt om kring, både i det offentlige og privat sektor, sier Lars Groth, professor og fagansvarlig ved Institutt for Informatikk ved Universitetet i Oslo (UiO) til IDG.

Han tror det hele bunner i mangel på kunnskap om sammenhengen mellom dagens it, organisasjon og forretning. Men det er ikke nødvendigvis slik at ledergruppene trenger dyp teknisk kunnskap – da er det viktigere å forstå kompleksitet, prosesser og hvordan it kan utnyttes på best mulig måte i virksomheten, sier han.

Kilde: IDG.no

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: