153 millioner Adobe-kontoer er stjålet – ikke «bare» 3 millioner som tidligere antatt


adobe-hacket

Hacker innbruddet hos Adobe er langt mer alvorlig enn først antatt.

I forrige måned meldte vi om et datainnbrudd hos Adobe, hvor hackere skal ha fått med seg bruker- og kortinformasjon om 3 millioner Adobe brukere. Nå viser det seg at datainnbruddet er langt mer alvorlig enn tidligere antatt.

En komprimert fil bestående av 153 millioner brukernavn, paret med hash-kodede passord, dukket i helgen opp på nettstedet AnonNews.org. Sikkerhetseksperten Brian Krebs er overbevist om at dette er Adobe-kontoer, melder digi.no.

Filen på 3,8 gigabyte skal være identisk med funn Krebs og sikkerhetskollega Alex Holden tidligere har gjort på en server hvor de avdekket også andre stjålne data fra Adobe-innbruddet, sier digi,no. At innbruddet er langt større enn de 3 millioner brukerkontoene Adobe først innrømmet var stjålet, er noe de selv innrømmer i dag.

– Datangrepet mot Adobe som eksponerte brukerkontoer og utløste en mengde epostmeldinger der brukerne ble bedt om å endre passord påvirket minst 38 millioner brukere, sier selskapet nå, skriver Brian Krebs nå i et blogginnlegg.

Det var forøvrig Krebs og Holden som først informerte Adobe om lekkasjene, og de har bistått i etterforskningen. De bør derfor vite hva de snakker om.

Adobes talskvinne Heather Edell sier at de har informert om lag 38 millioner aktive brukere. Det antyder at hele databasen med 153 millioner lekkede kontoer inneholdt en del inaktive.

– Vi etterforsker fortsatt et antall inaktive, ugyldige og testbrukere involvert i hendelsen, opplyser Edell overfor Krebs.

Photoshop-kode også stjålet
Tidligere har det vært kjent at hackerne også klarte å få tak i kildekoden til ColdFusion-serien og Adobe Acrobat. Nå utvider Heather Edell listen over stjålet kildekode til å også inkludere deler av Photoshop.

Adobe skal i helgen ha fått fjernet både kildekode og databasen over stjålne kontoer fra nettsteder som delte disse, skriver digi.no.

Les også: 

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: