35 statsledere skal ha blitt overvåket 24 timer i døgnet av NSA


angela-megler-tyskland

Føljetongen om NSA sin overvåkning av andre nasjoner og borgere tar aldri slutt.

Fra før har Brasils og Mexicos president gått offentlig ut og fordømt USAs overvåkning av deres telefonsamtaler, SMS og e-postmeldinger. Denne uken er det tysklands forbundskansler Angela Merkel som har tatt personlig kontakt med USAs president Obama for å få en forklaring på hvorfor NSA spionerer på hennes telefonsamtaler.

Angela Merkel overvåket

Ifølge Der Spiegel skal avlyttingen av hennes telefon pågått over flere år. Avlyttingsmisstanken skal i følge nyhetsbyrået AP aldri før ha vært publisert, men tysk etteretning skal i en tid ha fulgt nøye med på situasjonen og er dem som har slått alarm.

Som vanlig avviser Det hvite hus påstanden, men de avviser i sin uttalelse ikke at dette kan ha funnet sted tidligere. De har så langt nøyd seg med å si at de  «ikke overvåker eller kommer til å overvåke» henne i fremtiden.

Merkel på sin side skal ha fortalt Obama at dersom det har foregått avlytning av henne, så er dette å regne som et «alvorlig tillitsbrudd og er «helt uakseptabelt», skriver Der Spiegel.

35 statsledere overvåket

I dag indikerer nye dokumenter som er lekket fra Snowden at så mange som 35 statsledere skal ha blitt overvåket døgnet rundt når Snowden jobbet for NSA.

Dette bør ikke overraske noen i kjølvannet av hva som tidligere har blitt kjent rundt deres overvåkningsprogram. Det er tross alt en grunn til at de har knekket alle sikkerhetsstandarder på Internett og begynt å kjøpe ondsinnet programvare fra hackere. De ønsker ikke bare å bekjempe terror som er den offisielle forklaringen på hvorfor denne overvåkningen pågår. De ønsker minst like mye å skaffe seg innsikt i andre nasjoners internt anliggende og andre selskapers teknologier og bedriftshemmeligheter.

Alle fremstående forretningsmenn, embetsmenn og politikere må i dag forvente seg at NSA nærmest gjør alt de kan for å snappe til seg informasjonen de gir fra seg i form av e-post og SMS meldinger, og alt som blir sagt på telefonen. Slik har dessverre verden i dag blitt, og er noe som har foregått i årtusener. Det eneste som har forandret seg er teknologien vi benytter oss av for å kommunisere med hverandre.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: