Amazon kursen gjør et kjempehopp etter overraskende overskudd


Amazon

Amazon.com overrasket med et uventet stort overskudd, med det resultat at aksjen gjorde et kjempe byks på børsen.

Aksjekursen lå allerede før det siste hoppet rekordhøyt. Kursen steg til nye høyder etter at tallene for siste kvartal ble presentert torsdag.

Etter Nasdaq-børsens stengetid er kursen opp 17,2 prosent og aksjen handles nå for rundt 565,50 dollar.

I kvartalet som ble avsluttet 30. juni fikk Amazon et overskudd etter skatt på 92 millioner dollar, mot et underskudd samme tid i fjor på 126 millioner dollar.

Analytikere hadde ventet underskudd denne gangen også, for selskapet som sjeldent leverer gevinst, men heller bruker å pløye pengene inn i langsiktige investeringer.

20% omsetningsvekst

Omsetningen siste kvartal gikk opp 20 prosent til 23,2 milliarder dollar. Størst var veksten i Nord-Amerika hvor omsetningen økte med 31 prosent til 13,8 milliarder dollar. I resten av verden var veksten på rundt 10 prosent, til 5,4 milliarder dollar.

Salg av elektronikk og andre forbrukervarer er netthandelsgigantens største inntektskilde.

«Media» (innhold som e-bøker, filmer, apper etc.) økte kun med 6 prosent siste kvartal, målt mot samme tid i fjor, og endte på 2,6 milliarder dollar i Nord-Amerika, mens denne posten i regnskapet faktisk sank 12 prosent til drøyt 2 milliarder dollar for resten av verden.

Nettskyen vokste med 81%

Amazon Web Services (AWS), selskapets omfattende portefølje av skytjenester, økte omsetningen rundt 81 prosent til 1,82 milliarder dollar.

Selskapet er pioneren og etter manges syn ledende i verden på nettskytjenester, men dette er områder der også konkurrenter som Microsoft, IBM, Oracle og mange andre opplever kraftig vekst. Et nytt AWS-datasenter som ble åpnet i tyske Frankfurt i oktober 2014 oppgis være den raskest voksende sentralen deres internasjonalt til nå.

Det fremgår at Amazon også øker satsingen sin i India, der de skal åpne en ny AWS-region (nytt datasenter) i løpet av 2016.

Lysere prognoser

Selskapet leverte også prognoser for inneværende kvartal, som er langt lysere enn ventet med en anslått salgsvekst på mellom 13 og 24 prosent.

Selskapet avrundet siste kvartal med 183.000 fast- og deltidsansatte, en vekst på 38 prosent det siste året. Dette er imidlertid ikke et godt tegn, da dette i praksis betyr at veksten i antall ansatte som kreves for å ta unna veksten i omsetningen var dobbelt så stort som omsetningsveksten. Et klart sykdomstegn for virksomhetens inntjeningsevne.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: