Antall hackerangrep doblet siste året – Twitter er blitt tappet for 250.000 passord


Twitter hackedAntall hackerangrep mot viktige private eller offentlige virksomheter er doblet på ett år. Mange av angrepene kommer fra Kina.

Ferske tall fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) på Kolsås i Bærum viser at økningen har vært stor fra 2011 til 2012, skriver Aftenposten.

– I 2012 håndterte vi her dobbelt så mange alvorlige saker, typisk relatert til spionasje, i 2012 som i 2011. Vi hadde 46 saker av denne typen i fjor, sier seksjonssjef Marte Meo i NSM.

Formålet med hackerangrepene kan være å stjele sensitiv informasjon eller å utføre sabotasje mot viktige samfunnsvirksomheter.

Årsaken til økningen det siste året er uklar, men økende spionasjevirksomhet er ifølge avisa sannsynlig. Både privatpersoner og fremmede lands etterretningstjenester kan stå bak angrepene. Mange angrep har den siste tiden vist seg å stamme fra Kina. (©NTB)

Twitter er hackernes siste offer – tappet for 250.000 passord

Det sosiale nettstedet Twitter er blitt utsatt for et sofistikert hackerangrep der passordene til rundt 250.000 brukere er stjålet.

– Dette angrepet ble ikke utført av amatører, og vi tror ikke det er en isolert hendelse, sier Bob Lord, direktør for informasjonssikkerhet i Twitter.

Han viser til at en rekke amerikanske teknologiselskaper og medieselskaper er blitt utsatt for lignende angrep den siste tida, deriblant avisene The New York Times og The Wall Street Journal.

De to avisene mistenker kinesiske hackere for å stå bak. Det er foreløpig ikke kommet opplysninger om hvem som kan stå bak angrepet mot Twitter. (©NTB)

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: