Tredobl hastigheten til ditt trådløse nettverk


asus-routter


Nå kan du enkelt tredoble hastigheten til ditt trådløse nettverk (WI-FI) ved å bytte ut din gamle trådløse ruter med Asus RT-AC68U som i følge Asus er verdens raskeste trådløse ruter i 2013.

1,9 GB/sek overføringshastighet

Den nye ruteren fra Asus har en overføringshastighet på fantastiske 1,9 gigabit i sekundet, takke være en bedre utnyttelse av den nye trådløse standarden 802.11ac som kan overføre filer opptil tre ganger så raskt som den nåværende 802.11n-standarden.

Hastigheten til Asus nye ruter oppnås ved å kombinere ac- og n-standardens båndbredde samtidig.

En forutsetning for at denne topphastigheten skal kunne oppnås er at både sender og mottaker støtte begge protokollene, noe ikke alt utstyr ennå gjør. I mangel på utstyr er denne wi-fi hastigheten (1300 Mbps eller mer) ennå kun mulig mellom to slike rutere, hvor den ene satt opp som en nettverks-bro.

Selv om du ennå ikke oppnår maksimal hastighet i praksis, vil hastigheten øke betraktelig uansett. Dette blant annet takke være Broadcom som produserer brikkesettet TurboQAM. En teknikk for å få mer informasjon ut av hver svingning i signalet.

Med TurboQAM moduleres 2,4 GHz signalet i 40 MHz båndbredde på samme måte som 5 GHz på 80 MHz båndbredde i 802.11ac-standarden, sier Asus. Dermed får de tynt ut teoretisk 600 Mbps i stedet for 450 Mbps.

Asus-wifi-ruter

Første AC-ruter med 2 kanaler (Dual-band)

Asus sier at dette er verdens første AC-ruter med to kanaler. Ved å utnytte disse to kanalene samtidig oppnås en tredobling av hastigheten. I tillegg kommer den med Asus’ «AiRadar»-systen, som skal øke rekkevidden.

Ruteren har en to-kjernet prosessor som i følge Asus skal fjerne ytelsesfall ved stor pågang, og legge til rette for god responstid  for både spill og videosamtaler.

Støtte for 3G/4G

Foruten å tredoble hastigheten har ruteren også andre smarte finesser. For eksempel støtte for 3G- og 4G-modem som du kan koble rett i ruteren om  nettlinjen skulle gå ned. Mobilnettet vil da ta over. En svært praksis funksjon å ha, hvis du spør meg.

Tilkobling

Ruterens tilkoblinger er de vanlige WAN pluss 4 x LAN portene med Gigabit ytelse. I tillegg finner du både en inngang for USB 2.0 og en USB 3.0 port på baksiden. Her kan du koble til lagringsutsyr og skrivere som deles av brukerne på nettverket.

Kilde: Asus

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: