OnNet legger ned Barracuda SpamFirewall til fordel for F1 Scrollout


f1-scrollout


Etter 8 år med Barracuda SpamFirewall som sentral anti-spam/virus/trojaner filter for de kunder som ønsker en ekstra god beskyttelse mot spam, virus og annen malware som spres via epost, legger nå OnNet ned denne anti-spam plattformen, til fordel for F1 Scrollout.

Utviklingen går videre

Barracuda SpamFirewall var i mange år regnes som verdens beste anti-spam filter på enteprise nivå, da brannmuren bl.a. var koblet direkte mot Barracuda Central som også står bak en av verdens største RBL-filtre (database over spammere).

Foruten at de stoppet garantert over 90% av all spam og over 99% av alle virus og malware som ble sendt som epost, kostet løsningen kun kr 20 per måned for alle epostkontoer som var knyttet til et domene, mens sammenlignbare løsninger kostet mellom 6000-9000 kroner i året.

Utviklingen går imidlertid videre, både blant konkurrentene til Barracuda Networks som hardware og software produsentene som stadig utvikler sine spesifikasjoner og krav til enhetene som skal stå koblet som en del av nettverket som utgjør epost tjenestene til mottakerne og senderne av epost meldingene.

Etter at Barracuda SpamFirewall serveren til OnNet krasjet av en feil som selv produsenten ikke klarer å forklare, samtidig som de ikke klarte å levere en erstatnings server i tide, ei heller til en konkurransedyktig pris i forhold til konkurrerende løsninger, har nå OnNet valgt å bytte plattform for sitt sentrale anti-spam, virus og malware filter.

F1 Scrollout tar over

En spesialutviklet versjon av open source løsningen F1 Scrollout er valgt som nytt sentralt anti-spam filter for OnNet sine kunder. Etter 2 uker prøvedrift er nå alle tidligere Barracuda SpamFirewall kunder flyttet over til denne nye plattformen.

OnNet sier at de har hatt problemer med en håndfull kunder etter omleggingen. Problemer som har skyldes manglende erfaring med F1 Scrollout og en for tøff innstramming av mail-skanningen, men som raskt ble rettet i samarbeid med Marius – hovedutvikleren av programvaren.

Imponerende resultater

OnNet sier de er imponert over hvor effektivt F1 Scrollout fjerner spam fra mottakernes mailserver, gjennom å fungere som et relay foran mailserverne. Spamfilteret mottar all inngående mail og skanner den for spam. Den rene mailen leveres så videre til mottakeren mailserver som slipper å skanne mailen for mulig spam.

En sentral karantene boks

All mail som blir markert som mulig spam blir markert som karantene mail og levert til en sentral epostkonto for all karantene mail til domene. Det vil si alle epostkontoene som er knyttet til et domenenavn.

Dette er den største brukerforskjellen brukerne vil oppleve i forhold til Barracuda Spamfirewall som laget egne karantene bokser for hver enkelt epostadresse på Barracda serveren som brukerne måtte logge seg på for å sjekke, sier OnNet.

Gratis tjeneste for alle OnNet kunder ut året

For å feire dette nye anti-spam filteret og OnNet sitt 10 års jubileum i år, tilbyr OnNet denne tjenesten gratis til alle OnNet kunder som i dag har problemer med spam. 

Det eneste eksisterende kunder trenger å gjøre er å sende en mail til post@onnet.no med sitt domenenavn og fortelle at de ønsker å prøve OnNet sitt sentrale spamfilter gratis.

Den gratis prøveperioden gjelder så lenge de er kunder av OnNet, opplyser OnNet til IKTnytt.no.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: