Bitcoin ulovlig i Russland


bitcoin-kryptering

Nyhetsbyrået Reuters melder at russiske myndigheter har vurdert den nye digitale valutaen Bitcoin og kommet frem til at den er ulovlig i Russland.

Det russiske justisdepartementet har vurdert lovligheten til denne nye valutaen og kommet frem til at Bitcoin er å regne som en «substitutt» for den offisielle valutaen rubel, og i følge russisk lov er substitutt valutaer å regne som ulovlig.

En av grunnene til at valutaen må anses som ulovlig i Russland skyldes at Bitcoin kan brukes til hvitvasking av penger og annen ulovlig virksomhet, og at folk som bruker valutaen «uvitende» kan bli involvert i slik virksomhet, heter det fra det russiske justisdepartementet.

Derfor vil russerne behandle alle Bitcoin-transaksjoner som «mistenkelige», uten at det nødvendigvis betyr at alle som bruker valutaen automatisk vil bli behandlet som kriminelle.

Russland har med andre ord ikke innført nye lover som gjør Bitcoin ulovlig. De har kun tolken valutaen i lys av sitt eksisterende lovverk.

Også Russland sin sentralbank har tidligere advart mot Bitcoin, og kalt valutaen spekulativ..

Russland og Kina er dermed de to første større land som stiller seg negativ til valutaen. I Kina er det ulovlig for næringsdrivende å benytte Bitcoin, men ikke for privatpersoner.

Kilde: The Verge

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: