Blackberry salg blir skrinlagt, sparker heller toppledelsen


John-Chen

Blackberry-ledelsen har siden i sommer jobbet med å finne en kjøper av selskapet, uten å lykkes.

Nå gjør de helomvending og skrinlegger alle planer om salg av selskapet. Istedenfor sparker de toppsjef Thorstein Heins, samt flere andre i ledelsen. Dette melder The Wall Street Journal.

John Chen ny interimsjef

John Chen, tidligere toppsjef i softwarefirmaet Sybase, tar nå over som ny interimsjef i påvente av en fast ansettelse.

Blackberry, som for noen år siden hadde vel halvparten av smarttelefon-markedet i Nord-Amerika, sitter nå med bare 2 prosent markedsandel, etter at Apple og Samsung har knust dem salgsmessig.

Prosessen med å prøve å selge selskapet ble startet i august, etter at lanseringen av en ny mobilmodell endte med ny salgsflopp. I august sa selskapet også opp 4.500 ansatte i et massivt kostnadskutt-tiltak.

Tentativt  bud

Den kanadiske forsikringsgiganten Fairfax, som allerede er blant Blackberrys største aksjonærer, la inn et tentativt bud på 4,7 milliarder dollar i september (det vil si nær 28 milliarder norske kroner).

Fairfax har den siste tiden gått gjennom Blackberrys bøker i forbindelse med en «due dilligens«. Finanshuset hadde frist til i dag på å komme med et endelig bud. Konklusjonen ble at det ikke blir noe Fairfax-oppkjøp. Årsaken skal være at de ikke klarte å finansiere sitt tentative bud.

Lenovo ble nektet å kjøpe Blackberry

Lenovo – verdens største pc-produsent – skal ha vært svært interessert, men ble i praksis nektet å legge inn bud på Blackberry, skriver den canadiske avisa Globe and Mail.

Regjeringen i Ottawa skal ha gjort det klart at et kinesisk oppkjøp ikke kom på tale av hensyn til landets nasjonale sikkerhet, ifølge avisas kilder.

Blackberry er kjent for sitt nettverk som håndterer hundrevis av millioner krypterte meldinger hver dag, ifølge dem selv strømmer det mer enn 30 petabyte med data gjennom infrastrukturen deres i måneden. Mange av kundene er føderale myndigheter og offentlige etater i USA og Canada.

Blackberry utsteder konvertible obligasjoner

Blackberry henter isteden inn penger ved å utstede konvertible obligasjoner til en investorgruppe, deriblant Fairfax. Man håper å hente inn én milliard dollar på dette viset.

Markedet reagerer negativt

Etter at nyheten ble kjent falt aksjen med hele 18 prosent, noe som førte til at handelen med aksjen ble midlertidig innstilt.

Verdien på virksomheten er på det laveste nivået på nærmere ti år.

Selskapet er priset til knappe 3,4 milliarder dollar. 2,3 milliarder av dette er penger i banken, som med dagens massive tapstakt vil være brukt opp i løpet av neste år, skriver digi.no.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: