Bluetooth 4.1 med automatisk re-tilkobling og støtte for «Internet of things»


bluetooth-4-1

Bluetooth 4.1 er nå lansert. Støtter nå «Things on Internett», IPv6 og automatisk igjen oppkobling hvis forbindelsen blir brutt. Denne versjonen er også kjent somBluetooth Low Energy eller bare BLE.

Støtter gamle Bluetooth-enheter

Siden Bluetooth 4,1 er et stort skritt i riktig retning, er det gledelig å kunne konstantere at denne nye standarden også kan tas i bruk på eksisterende Bluetooth-maskinvare. For Apple-produkter gjelder de alle nyere iPhone-, iPad- og Mac-modeller. Straks BT 4.1 implementeres i en ny firmware-oppdatering, kan også dagens produkter nyttegjøre seg fordelene, skriver IDG.

“Internet of things”

Et viktig mål med utviklingen av Bluetooth 4.1 har vært å gjøre Bluetooth teknologien klar for «Internet of things» som alle forventer er den neste store tingen som kommer.

«Internet of things» går ut på at alle enheter skal kunne snakke med hverandre, ikke bare datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner. «Internet of things» går i denne sammenheng ut på at alle Bluetooth enheter skal kunne snakke seg imellom og ikke bare med en smarttelefon eller en datamaskin.

Støtter IPv6

For å gjøre Bluetooth klart for «Internet of things» har de gjort standarden kompatible med IPv6 standarden, IPv6 er fremtidens IP-protokoll og skal overta for IPv4 protokollen som benyttes i dag. IPv6 har kommet for mange år siden, men overgangen til IPv6 går fortsatt svært tregt. Imidlertid forventes det at bruken av denne nye IP-standarden snart vil «ta av», og da skal alle Bluetooth enheter være klar til å ta i bruk denne kommunikasjonsplattformen.

Automatisk re-tilkobling ved brudd

Bluetooth 4.1 skal også sikre bedre kommunikasjon med de nyeste trådløse teknologiene som f.eks. LTE. Blant annet lover de at Bluetooth 4.1 vil automatisk minimalisere problemet med at det sadiosenderen og -mottakeren på smarttelefoner ligger så nærme hverandre at de skaper forstyrrelser.

En annen nyhet som mange vil sette pris på er at de lover at Bluetooth enheten din nå automatisk vil koble seg på enheten den kommuniserte med hvis forbindelsen blir brutt. For eksempel i tilfeller hvor du beveger på deg slik at du kommer utenfor Bluetooth enhetens rekkevidde. Så snart du kommer innenfor rekkevidden igjen vil forbindelsen automatisk bli tatt opp igjen uten at du trenger å gjøre noe.

Bedre datasynkronisering

Til slutt loves det bedre synkronisering av data gjennom bruk av bulk-overføringer. Nå skal du for eksempel kunne laste opp dine dine FIT- og TCX data til ditt pulsur automatisk når du kommer hjem fra en treningstur.

Kilder: Bluetooth, IDG, 9 to 5 Mac

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: