61,5% av trafikken til dine nettsider er IKKE mennesker!


search-spider


Selv om besøksstatistikken din sier at antall besøkende til dine nettsider har økt det siste året, er det ikke sikkert at du har fått flere mennesker til å besøke sidene dine!

En fersk studie fra Incapsula, hvor de observere 1,45 milliarder robotbesøk på mer enn 20 000 nettsider over en periode på 3 måneder, viste at kun 38,5 % prosent av de besøkende var mennesker av kjøtt og blod. Resten (61,5%) var fra ulike datamaskiner (bots), i form av søkeroboter, hackeverktøyer, spamboter og «andre former for imitatorer». bot-trafic

Bots et økende problem

Dette er en økning på 10,5% fra i fjor, hvor 51% av trafikken kom fra ulike former for bots. Bot trafikken på nettet generelt har dermed økt betraktelig bare på ett år.

Bots er ikke nødvendigvis et problem, da det finnes mange «gode former for bots», f.eks. søkerobotene som kommer tilbake opptil flere ganger om dagen for å sjekke om det har vært noen endringer på sidene dine som søkemotorene bør vite om.

Søkemotorenes andel av trafikken til nettsidene økte fra 20% i 2012 til 31% i 2013. Hvorfor nettopp denne type trafikk har økt såpass mye forklares imidlertid ikke av undersøkelsen.

Omtrent 31% av trafikken til en nettside er fra potensielt skadelige bots, men det har vært en dramatisk nedgang i antall spammere som forsøpler forumer, kontakt skjemaer o.l. Andelen spammere har gått ned fra 2% i 2012 til 0,5% i 2012.

Kilde: Incapsula

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: