Cisco og IBM rammes hardt av NSA avsløringene


cisco-ibm

Nettverksgiganten Cisco meldte tidligere i uken om at deres resultater inneværende kvartal kan falle med 10 prosent eller mer, og at nedgangen vil fortsette i 2014, som en direkte konsekvens av spion-avsløringene som rammer USA.

Kina har sluttet å kjøpe amerikanske IT produkter

Det er særlig etterspørselen fra det kinesiske markedet som har fått en alvorlig smell etter avsløringene, melder Reuters.

Cisco er imidlertid ikke alene. IBM, en annen amerikansk IT-gigant, måtte for en drøy måned siden melde om akkurat det samme, etter at server salget i 3 kvartal stupte dramatisk som en konsekvens av at det kinesiske markedet hadde kollapset de siste 3 månedene etter NSA avsløringene, meldte RT.com etter resultat fremleggelsen.

Stor mistillit til amerikanske IT selskaper

Årsaken til at markedet i Kina har kollapset for amerikanske IT leverandører skyldes at kinesiske firmaer ikke lenger stoler på amerikanske leverandører etter de mange NSA avsløringene i år.

Avsløringer om at NSA har fått implementert over 100.000 bakdører i ulike sikkerhetsprodukter fra amerikanske selskaper, samtidig som de har knekket alle de sentrale krypteringsstandardene som finnes ute på nettet, har gjort tilliten mildt sagt frynsete. Når det samtidig kommer frem at NSA bruker lovverket og domstolene til å komme med hemmelige kjennelser som tvinger leverandørene til å gi fra seg krypteringsnøklene og all annen sensitiv informasjon om sikkerhetssystemet, sier det seg selv at de færreste ønsker å kjøpe amerikanske IT produkter lenger. Sikkerheten fremstor som tilsvarende «NULL» i deres øyne.

Kinesiske myndigheter har på denne bakgrunn varslet tilsyn med flere IT-giganter, og deres mulige medvirkning til amerikansk spionasje. Samtidig vet kineserne veldig godt at deres teknologiflaggskip Huawei er defacto utestengt fra det amerikanske markedet, basert på sikkerhetsbekymringer, skriver digi.no.

Aksjekursen falt umiddelbart 10 prosent

Bekymringene – og de svake resultatene – sørget for at aksjekursen til selskapet falt med 10 prosent i etterhandelen på Wall Street, melder digi.no.

– Omsetningsveksten var noe under forventningen, våre finanstall er solide, strategien vår er sterk og vår innovasjonsmaskin går ekstremt godt. Vi er fremdeles sikre på å nå vårt langsiktige mål om å bli verdens fremste IT-selskap og å hjelpe kundene våre å løse deres største forretningsutfordringer,
sier Cisco-sjef John Chambers i en kommentar til tallene.

Les også:

 

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: