Cisco kjøper Sourcefire for 16 milliarder kroner


sourcefire

Gigantoppkjøp sikrer dem snokvern-spesialisten Pentagon sverger til. En amerikansk spesialist innen snokvern og opphavet til Snort.

Snort er den mest utbredte IPS-motoren («intrusion prevention system») i åpen kildekode, skapt av Martin Roesch, som grunnla Sourcefire i 2001 og nå innehar stillingen som teknologidirektør.

Nettutstyrsgiganten Cisco har gravd dypt i lommene for å sikre seg virksomheten, som de betaler hele 2,7 milliarder dollar for, eller drøyt 16 milliarder kroner.

Det er nesten 29 prosent mer enn Nasdaq-noterte Sourcefire var verdt ved børsens stengetid mandag.

– Den beste nyheten av alle, særlig for våre partnere, kunder og åpen kildekode-brukere, er at Cisco forplikter seg til å påskynde realiseringen av vår visjon i markedet, skriver Martin Roesch i sin kommentar om salget.

Viderefører friprog-satsingen

Ifølge ham kjøper Cisco dem like mye for de ansatte og kompetansen, som for teknologien de nå overtar.

– Nå blir vi i stand til å drive enda raskere innovasjon, utvikle og tilby produkter og teknologier som fortsetter å løse de største sikkerhetsutfordringer. Ikke bare for kommersielle løsninger eller løsninger for myndigheter – de (Cisco) forplikter seg til å videreføre og støtte våre åpen kildekode-prosjekter også, forteller Roesch.

Mens Snort er fritt tilgjengelig for alle, danner IPS-motoren grunnlag for en lang rekke produkter der teknologien utnyttes mest mulig effektivt, blant annet avanserte løsninger som sørger for å holde angrepsbeskyttelsen oppdatert i så nært opptil sanntid som mulig.

Pentagon-favoritt

Verktøyene har gitt Sourcefire et voldsomt gjennomslag særlig i USA, både i offentlig sektor, privat næringsliv og ikke minst i Pentagon og forsvaret. Teknologien oppgis å være i bruk i de aller fleste Fortune 100-selskaper i USA og 30 av de største offentlige amerikanske etatene, for å oppdage og avverge avanserte kyberangrep og forsøk på spionasje i datanettverk.

Summen Cisco betaler for Sourcefire gjenspeiler hvor viktig nettverksgiganten oppfatter at teknologien er. Budet, som er godkjent av begge selskapenes styrer, priser dem til høye 141 ganger deres årlige netto inntjening, ifølge beregninger gjort av Bloomberg.

Milliardoppkjøpet er det største i IT-sikkerhetsbransjen siden Intel kjøpte McAfee for nærmere 50 milliarder kroner for tre år siden.

Ifølge analytikere nyhetsbyrået Reuters har snakket med kan Sourcefire-kjøpet utløse flere lignende oppkjøp av sikkerhetsteknologi. Her nevnes blant annet IBM, Juniper, Symantec og EMC som aktuelle til å ta over mindre aktører.

Nektet solgt til Israel

Sourcefire har også økt kraftig i verdi de siste årene. Selskapet ble tilbake i 2005 avtalt solgt til det israelske IT-sikkerhetsselskapet Check Point for 225 millioner dollar (mindre enn 10 ganger det de gikk for nå).

Også det salget var godkjent av begge selskapenes styrer, men avtalen gikk i vasken året etter. Angivelig fordi FBI og USAs forsvarsdepartement lot seg bekymre over at utlendinger skulle få kontroll med et selskap som utviklet følsom teknologi.

Kilde: Digi.no

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: