CloudOnNet – gratis privat nettsky


cloudonnet

En rekke Clouding tjenester har vokst frem de siste årene og de blir stadig mer populære, selv om de fleste av dem fortsatt har mange sikkerhetsrisikoer innebygd.

Denne artikkelen er skrevet for alle som vurderer å skaffe seg en nettsky hos Amazon, Google eller en av de andre store nettskyleverandørene for å kunne lagre og deler filer og dokumenter over Internett med andre. IKKE GJØR DET. Det finnes en rekke andre alternativer som er både bedre, sikrere og helt gratis.

CloudOnNet – en gratis privat nettsky

Har du et Linux webhotell hos OnNet til hjemmesidene dine, har du samtidig CloudOnNet innebygd i webhotell avtalen din.

CloudOnNet er en helt gratis privat nettsky som er knyttet til ditt domene. Det vil si at alle tjenestene er knyttet til ditt domene og at du må logge deg på ditt webhotell for å kunne få tilgang til dem.

Går du til http://CloudOnNet.no finner du en oversikt over hvilke tjenester som inngår i pakken og som du kan laste ned å installere på din maskin, pad eller telefon for å ta ibruk ulike funksjoner. Alle programmene er «open source» programmer som du gratis kan laste ned og ta i bruk.

I denne omgang inngår følgende grunntjenester:

  • Fildeling (web-disk) – mapp opp et område på webhotellet på den enkelte ansattes (brukers) maskin og telefon, slik at alle har tilgang til de samme mappene og filene via Internett.
  • Filsynkronisering – synkroniser dataene på alle ansattes (brukeres) enheter (maskiner og telefoner) med felleområde på Internett.
  • Filkomprimering – Zip/unzip filer. Et universalt pakke program som støtter rundt 40 formater.
  • Filkryptering – krypter filer og mapper slik at uvedkommende ikke kan åpne dem uten å dekryptere dem med korrekt passord.
  • Backup og recover – programvare for å ta lokal backup som overføres til nettskyen for å bli lagret eksternt. Sikrer at du alltid har en kopi av alle viktige data, selv om datamaskinen, serveren eller telefonen skulle bli stjålet.

Denne private nettskyen skiller seg fra Dropbox, Amazon og de andre store amerikanske nettskyene ved at denne er knyttet opp mot ditt domene og at sikkerheten er satt i høysete, slik at ingen uvedkommende skal kunne få tilgang til dine data.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: