OnNet utsatt for et stort DDoS angrep


DDoS angrep

IKTnytt.no sine nettsider gikk ned mandag som et resultat at OnNet sin serverpark ble utsatt for et stort kinesisk DDoS angrep fra kl. 08:57.

Angrepet medførte at Linux serverne til OnNet gikk ned frem til kl. 16:46. I en kort periode på morgen ble også mailhotellet berørt, men dette medførte bare kortere tidsavbrudd, melder OnNet i en pressemelding.

Angrepet ble gjennomført gjennom et stort nettverk av ulike ip-adresser som sendte enorme pakkemenger med data til ulike porter på serverparken for å skape så mye trafikk til serveren at linjene og serveren ikke klarer å ta unna alle forespørslene og på den måten gjøre serveren utilgjengelig for alle legitime brukere av serveren.

– Vi har blitt utsatt for DDoS angrep før, men det spesielle ved dette var antall angrep og størrelsen på nettverket som angrep oss, sier ansvarlig Hostmaster Pål Johansen hos OnNet AS. – I tillegg må Availo AS ta mye av skylden for den lange nedetiden, legger han til.

– Availo er vår nettverksleverandør. De fikk umiddelbart beskjed om å rute all trafikk mot serverparken bort på nettverks switchen for å stoppe angrepet. Dette ble gjort, men teknikeren som gikk inn på hoved switchen og gjorde endringene gjorde en feil og gikk hjem 1 time senere uten å sette noen andre på saken. Vår vi tok kontakt igjen en drøy time senere, ble dette oppdaget og en ny teknikker ble satt på saken. 

Etter gjentatte purringer fikk vi så vite at også denne teknikeren hadde gått hjem uten å sette andre på saken eller rette feilen som den første gjorde. Enda en ny teknikker ble så satt på saken, en engelsktalende denne gangen. Han viste hva han gjorde og så med en gang feilen den første hadde gjort, sier Pål Johansen til IKTnytt.no.

– Vi følger opp saken i morgen, sier Pål Johansen. – Vi kommer til å ta opp saken med ledelsen i Availo AS i morgen for å få en nærmere forklaring på hva som egentlig har skjedd og hva den lange nedetiden egentlig skyldes.

OnNet sier de beklager problemene dette DDoS angrepet har skapt for alle berørte kunder og lover å se på hva som kan gjøres bedre for å unngå at lignende skal kunne skje igjen.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: