De 10 viktigste IT-trendene i 2014


it-treder


 

International Data Corporation (IDC) har nå presenterer sine prognoser for 2014. De 10 viktigste IT-trendene som vil gjøre seg gjeldende i 2014 er:

1. Verdensomspennende IT- utgifter vil vokse

De totale IT-utgiftene i verden vil vokse med 5 % neste år til over $ 2100 milliard i 2014. 89% av veksten vil bli drevet av tredje plattformteknologi, som vil oppnå den største veksten neste år. Det forventes at veksten innen tredje plattformteknologi vil bli rundt 15% neste år. Salget av smarttelefoner og nettbrett vil fortsette å vokse, mens utgifter knyttet til servere, lagring, nettverk, programvare og tjenester vil holde seg omtrent som i år, mens mens PC-markedet vil falle med -6% neste år.

2. Unge markeder vil få den største veksten

De unge markedene (utviklingslandene) vil vokse med 10 % neste år og vil for første gang utgjøre 1/3 av verdens markedet (målt i kroner). Det forventes at mer enn 60 % av veksten i verdens IT utgifter vil komme fra de unge markedene.

I BRIC-landene, vil IT-utgiftene vokse med 13 % neste år, ledet den økonomisk oppgangen i Kina.

3. «Platform as a service»

Verdiene innen skytjenester flytte seg fra «infrastruktur» til «plattform». De selskapene som tilbyr ren infrastruktur vil måtte omstille seg.

4. Mobileneheter vokser videre

Salget av nettbrett vil øke med 18%, mens salget av smarttelefoner vil øke med 12%. Android-miljøet, ledet av Samsung, vil beholde sin dominans overfor Apple. Apple vil imidlertid lede innen «høypris»-markedet.

Apples app-økosystem vil fortsatt lede når det gjelde avkastning på app-salg, men Google Play vil ta innpå. Også Microsoft vil øke sitt salg og markedsandel, hvis de lykkes med å få utviklerne til å også utvikle versjoner for Windows Phone.

5. Skytjenestene vil fortsette sin vekst

Cloud markedet vil øke 25% og passere $ 100 milliarder i omsetning. Antall datasentre vil øke, det samme gjelder differensieringen av skytjenestene. Dessuten vil det bli en kamp mellom leverandørene for å få utviklerne til å lage skybasserte appikasjoner for nettopp deres skytjeneste. Løsninger som er nødvendig for å få dette markedet til å fortsette å vokse. .

6. Big Data tar av

Forbruk av tjenester og teknologi innen big data vil øke med 30 prosent og passere $ 14 milliarder. Etterspørselen etter Big Data kompetanse vil bli større enn tilbudet, da stadig flere kunder vil ønske bistand til å forstå sine kunder, produkter og markeder gjennom å analysere tilgjengelige Big Data.

Konkurransen vil bestå i å utvikle skytjenester som er optimalisert for store datastrømmer, og da helst i sanntid (real-time).

7. Sosiale nettverk

I de neste 12-18 månedene vil sosiale nettverksteknologier vil bli mer og mer integrert i ulike forretningsapplikasjoner. I tillegg til å være en komponent innen all kundekommunikasjon og markedsstrategi, vil data fra sosiale nettverk være med å forme utviklingen av produkter og tjenester.

8. Flere datasentre

Datasentre representerer det fysiske grunnlaget under skyen, og de vil fortsette å vokse. Markedet for servere, datalagring og nettverkskomponenter vil i større grad bli drevet av skytjeneste-tilbyderne.

De tradisjonelle hardware-tilbyderne vil måtte tilpasse seg en «skyen først»-strategi, og komme med innovasjoner som skytjeneste-tilbydere kan benytte seg av.

9. Neste generasjons applikasjoner

«Den tredje plattformen» innebærer fremveksten av en ny generasjon industrispesifikke applikasjoner, som vil gi markedsfortrinn og forstyrrer markedsleder innen enhver bransje. IDC tror at leverandørene må fokusere på å lage industri-fokuserte utviklingsplattformer, for å tiltrekke seg store antall innovatører og utviklere, mener IDC.

10. Internet of Things

«Den tredje plattformen» vil også vokse utover smarttelefoner, nettbrett og PC’er, i retning av «Internet of Things», tror IDC.

De tror at vi vil se en trend mot at tradisjonelle IT-leverandørene vil akselerere sine partnerskap med globale telekom tjenesteleverandører og halvledere leverandører for å skape flere og bedre integrerte tilbud innen forbrukerelektronikk og mellom tilkoblede enheter.

IDC tror at «Internet of Things»-markedet kan gi 8900 milliarder dollar i avkastning frem til 2020.

Kilde: IDC

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: