Dette er de mest effektive RBL listene mot spam


rbl listsÅ sette mailserveren opp til å sjekke alle inngående meldinger mot eksterne RBL lister for å sjekke om meldinger er spam eller ikke, er et effektivt tiltak for å stoppe spam, såfremt du setter mailserveren opp til å bruke de riktige RBL listene. Velger du feil, kan dette fort få katastrofale følger.

En RBL liste er en liste over IP-adresser knyttet til domener og epostadresser som er benyttet til å sende ut spam tidligere. Listene settes sammen etter ulike kriterier, så her finnes det ingen fasitsvar å gi. Alle har sine måter å prøve å samle inn informasjonen om hvem som er en spammer eller ikke. Noen lister er effektive, mens andre er dårlig stopper legitim epost av ulike årsaker. F.eks. fordi de er dårlig oppdaterte eller kvalitetsikrede. 

For å avdekke hvilke som er effektive og som dermed kan anbefales, har IKTnytt testet ut over 50 ulike RBL lister og innhentet førstehånds erfaringer fra 18 ulike hostmastere som drifter flere 100 mailservere med over 1 million epostkontoer om hvilke RBL filtre de benytter og kan anbefale. Etter å ha pratet med disse og prøvd ut på egenhånd har vi kommet frem til at alle mailservere bør være satt opp med følgende RBL lister for å være sikre på å stoppe spam, uten at legitim epost blir rammet:

  • b.barracudacentral.org
  • zen.spamhaus.org
  • dnsbl.njabl.org
  • combined.njabl.org
  • cbl.abuseat.org

Å sette mailserveren opp med disse RBL listene er imidlertid ikke nok hvis du ønsker å stoppe spam før de kommer til mottakernes innboks, da de kun sjekker om avsenderen av mailen (ip-adressen) tidligere er brukt til å sende ut spam. De sjekker ikke selve innholdet i mailen. Til det kreves det andre anti-spam verktøy som også må settes opp på mailserveren eller som en egen tjeneste før mailserveren, sammen med RBL liste sjekken.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: