Dropbox krasjet eller hacket?


dropbox


Hvorfor gikk den populære tjenesten Dropbox som tilbyr lagring og synkronisering av filer i nettskyen ned i forrige uke?

I følge Dropbox selv skyldes krasjet av Dropbox sine tjenester i forrige uke en mislykket oppdatering av operativsystemet.

I følge Dailygadgetry.com stemmer ikke dette. De sier at krasjet ikke skyldes tekniske problemer, men et hackerangrep fra en hacker gruppe som kaller seg for «The 1775 Sec«. Noe Dropbox selv benekter.

De sier at årsaken til at Dropbox falt ned skyldes en databasefeil. Dropbox sier at flere av master-slave-parene deres som skal sikre redundans i databasestrukturen deres ikke ble oppdatert slik de skulle, med det resultat at hele nettjenesten gikk ned.

Dropbox sier at ingen av brukernes data ble rammet, bare tilgjengeligheten.Tjenesten ble delvis gjenopprettet innen 3 timer, fra backup med «mesteparten» av funksjonaliteten intakt, heter det.

Selv om basis funksjonaliteten kom tilbake etter noen timer, tok det mange dager før de klarte å gjenopprette alle databasene til sine 200 millioner brukere som synkroniserer mer enn én milliard filer daglig.

De sier nå, en uke etter krasjet, at de er på vei tilbake mot normaltilstander igjen.

De har også sluppet en teknisk gjennomgang om hva Dropbox har lært av episoden. Det er blant annet innført et ekstra lag av sikkerhetssjekker, for å bekrefte hvilke maskiner som er i produksjon før en oppgradering, heter det.

Digi.no som også kommenterer saken, skriver at Dropbox erkjenner at standardverktøyet for å tilbakestille MySQL-data fra backup er for treg når det gjelder data i det omfanget vi snakker om her. Dropbox opplyser at de derfor har utviklet et eget nytt verktøy, som gjør denne jobben langt raskere.

Dette verktøyet planlegger de å utgi i åpen kildekode. Slik ser det altså ut til å komme iallfall noe godt ut av hendelsen.

– For å øke hastigheten på gjenopprettingen utviklet vi et verktøy som parallelliserer innlesingen av binære loggfiler. Dette gjør det langt raskere å gjenopprette store MySQL-sikkerhetshopier. Vi planlegger å utgi dette verktøyet i åpen kildekode, slik at andre kan dra nytte av det vi har lært, heter det i uttalelsen fra Dropbox.

Dropbox prises til over 60 milliarder kroner.

Dropbox hentet nylig inn 250 millioner dollar eller litt over 1,5 milliarder kroner til en kurs som priser selskapet til 10 milliarder dollar, tilsvarende i overkant av seksti milliarder norske kroner. Det forteller kilder Wall Street Journal har vært i kontakt med.

Dette gjør Dropbox til et av verdens mest verdifulle selskaper som støttes av tidligfase-investorer, eller såkalte venturekapitalister. Verdien til Dropbox har blitt mer enn doblet siden verdivurderingen i 2011, da investorer anslo selskapets verdi til fire milliarder dollar.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: