eFaktura reduserer kostnadene med 40-90%


efaktura

Hvis din virksomhet fortsatt sender ut papirfakturaer, bør du snarest mulig ta kontakt med dem som leverer virksomhetens økonomi- og regnskapssystem og høre med dem hvilke eFaktura muligheter deres system støtter.

Reduser faktureringkostnadene med inntil 90%

Å sende ut en tradisjonell faktura er ekstremt dyrt, og ressurskrevende. En undersøkelse utført av Sterling Commerce viser at du oppnår inntil 90 prosent kostnadsbesparelse som leverandør, og inntil 44 prosent kostnadsbesparelse som kunde.

Start med å skaffe deg en oversikt over hva det koster å sende ut en papir faktura. Viktige faktorer er her:

  • Papirkostnader – knyttet til konvolutt og selve fakturaen, slik den i dag foreligger
  • Portokostnaden – knyttet til å sende den ut
  • Print- og pakkekostnader – knyttet til  å produsere, skrive ut og pakke fakturaen i en konvolutt med riktig portotakst på
  • Distribusjonskostnader – knyttet til å levere den ferdig pakkede fakturaen til posten for utsendelse.

Gang deretter denne summen med antall fakturaer du sender ut i løpet av et år for å beregne årskostnaden.

Sammenlign denne summen med den kostnaden din leverandør av økonomisystemet skal ha for å implementere en eFaktura løsning i dagens økonomisystem for å se hvor mye virksomheten sparer. Du vil fort se at besparelsene er enorme.

Spar miljøet

Foruten å gi store økonomiske besparelser, gir efakturaer mange økologiske besparelser. Å produsere papiret som brukes i konvoluttene og fakturaen krever at det hugges ned store mengder trær. Trær som produserer luften vi trenger for å leve.

I tillegg går det med masse unødvendig energi knyttet til å skrive ut, pakke og distribuere fakturaen fra A til B. Energi og ressurser som kunne vært brukt på andre måter i virksomheten og samfunnet for øvrig for å øke virksomhetens og landets konkurranseevne.

Reduser transaksjonstiden og forbedre kontantstrømmen

Å sende ut en faktura tar tid, da den først må skrives ut, pakkes,  leveres til posten, vente på postgangen og at mottakeren skal åpne og registrere fakturaen inn i sitt fakturasystem, før kunden kan betale fakturaen.

Går du over til eFaktura, tar det kun sekunder fra du trykker på «send» til mottakeren har mottatt den. De fleste virksomheter kan på denne tiden redusere transaksjonstiden betraktelig. Det vil si tiden det tar fra virksomheten sender en faktura til dem mottar pengene for den.

For mange virksomheter kan dette forbedre kontantstrømmen betraktelig og redusere behovet for kassekreditt for å håndtere likviditet svingninger.

Krev at alle dine leverandører sender deg eFaktura også!

Ikke stopp med å innfør eFaktura. Krev samtidig at alle dine leverandører også sender deg eFaktura, slik at du slipper å bruke tid og penger på å hente post, pakke opp, registrere og arkivere alle inngående faktura manuelt. Sender dine leverandører deg bare eFakturaer kan alle fakturaer leveres til en e-postkonto som scanner og arkiverer alle inngående faktuaer automatisk. Hvor langt man ønsker å gå her, er avhengig av antall inngående fakturaer. Uansett er det mye tid å spare på å kreve at alle sender eFaktura og ikke tradisjonelle papir fakturaer.

Staten som i dag krever eFaktura fra alle sine leverandører har beregnet en årlig besparelse på 1,9 milliarder kroner ved å gå over til eFaktura og kreve at leverandørene sender utelukkende eFakturaer.

– eFaktura betyr besparelser for alle. eFaktura effektiviserer arbeidet og er i tillegg bra for miljøet, sier Svein Holanger i Visma.

Les også: Nå sender også bedrifter eFaktura til hverandre

IKT HåndbokDenne artikkelen er en del av IKTnytt.no sin IKT-Håndbok for små- og mellomstore bedrifter som ønsker å lære hvordan de kan benytte moderne IT-teknologi til å forbedre sin lønnsomhet og konkurransekraft.

Gå til IKT-håndboken

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: