Google søker om 50 nye topp-domener, mens EU ber Google rette seg etter EU`s konkurranseregler


google-vs-euGoogle er på offensiven. Nylig vant de patentsøksmålet fra Oracle om bruk av JAVA teknologien, nå søker de om over 50 nye topp-domener for å sikre seg alle de domenenavnene de trenger i fremtiden.

Mens Google+ knapt har kommet ut av startgropen, så har selskapets Android-plattform virkelig tatt av. Ifølge Page har det til nå blitt aktivert mer enn 200 millioner Android-enheter globalt. En dobling av antall enheter på ett år.

Antall nye brukere vokser med over 580 000 enheter hver dag. Fra før har søkemotor tjenesten til Google en dominerende posisjon i søkemotormarkedet, mens YouTube, Ad-words, Google Maps, Google Analytics, Google Translate Service og Gmail er dominerende markedsledere i sine markeder.

EU er imidlertid ikke like glad for Google sin offensive holdning og dominerende posisjon i søkemotormarkedet.

EU ber Google rette seg etter EU`s konkurranseregler

EU er bekymret for at Googles søkemotor har en så dominerende markedsposisjon at det strider mot EUs konkurranseregler.

EUs konkurransekommissær har bedt Google om å iverksette tiltak slik at Unionen slipper å gå til rettslige skritt mot IT-kjempen.

Konkurransekommissær Joaquín Almunia ba mandag Google om å gjøre utbedringer innen få uker slik at selskapet unngår å bli ilagt bøter og bli trukket for retten.

Google søker om over 50 nye toppdomener (gTLD)

Google skal i følge AdAge nå ha søkt om over 50 nye toppdomener (gTLD) for å sikre seg alle viktige domenenavn for deres virksomhet og fremtidige satsningområder.

Dette inkluderer selskapets egne merkevarer, deriblant .google og .youtube, men også en rekke toppdomener som er relatert til forretningsområder, deriblant .docs. Det forteller Googles nett-evangelist (TCP/IP-oppfinneren) Vint Cerf i et blogginnlegg.

Google har også søkt om toppdomener som de mener har «et interessant og kreativt potensial», av typen «.lol» (kjent forkortelse for uttrykket «laughing out loud»). Om dette gjenspeiler kommende produkter eller tjenester vites ikke, og kanskje vet ikke Google det selv heller.

Siden dagens generelle topp-domene system ble lansert i 1984, har antall gTLD kun økt med 14 varianter, fra opprinnelig 8 gTLD til dagens 22 gTLD.

Neste år vil antall nye gTLD eksplodere, da ICANN har åpnet for at alle skal kunne registrere de gTLD de måtte ønske. Søknadsfristen for å søke på de gTLD sin ennå ikke eksisterer løper ut denne uken, halvannen måned på overtid på grunn av rot med registreringssystemet. Hvem som får de ulike gTLD blir avgjort gjennom en auksjon.

Dyr fornøyelse

Ifølge nettorganet ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) har de mottatt over 1.900 søknader, som hver har kostet 185.000 dollar bare i engangs søkeavgift. Pengene er tapt for de som ikke får søknadene sine innvilget. ICANN casher altså inn over 2,15 milliarder kroner bare i avgifter.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden – innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

– Kunnskapssenteret.com – Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: