Fallet i PC salget begynner å flate ut


pc-salget-synker

PC salget har stupt det siste året. Det mest dramatiske stupet kom i første kvartal i år, da IDC meldte om det største kvartalsmessige fallet på tyve år. I andre kvartal gitt salget av nettbrett forbi salget av PCer.

Tallene for tredje kvartal viser at PC salget fortsatt synker, men fallet er mindre enn før. Mange tolker dette som et tegn på at fallet holder på å flate ut. I så fall er dette gode nyheter for PC produsentene som har slitt i det siste.

Noe svakere nedgang

I følge IDC er nedgangen i PC salget på verdensbasis i 3 kvartal 7,6 prosent, i forhold til samme periode i fjor, fra 88,3 millioner til 81,6 millioner enheter.

Til sammenligning var nedgangen for første og andre kvartal i år på henholdsvis 14 prosent og 11,4 prosent. Det betyr altså at den skarpe nedgangen tilsynelatende er i ferd med å flate litt ut,

Næringslivet bremser fallet i PC salget

Mye tyder på at det er næringslivets store innkjøp av PCer som bremser fallet. Disse innkjøpene var det hovedsakelig de tre største PC-produsentene HP, Dell og Lenovo som tjente på.

Alle tre kunne nemlig endelig melde om svakt positive resultater, med en oppgang på 2,2 prosent for Lenovo, 0,4 prosent for HP og 0,3 prosent for Dell i forhold til samme kvartal i fjor. Dette er en ganske markant forbedring fra de begredelige kvartalstallene selskapene har lagt frem hittil.

Betydelig verre står det til med Acer og Asus, som opplevde et fall i PC-forsendelser på henholdsvis 34,5 prosent og 34,1 prosent ifølge IDC.

Dårlige Mac-tall i USA

Andre produsenter hadde en samlet nedgang på 5,6 prosent, hvorav Apple alene noterte en ganske bemerkelsesverdig nedgang i forsendelser av Mac-maskiner på hele 11,2 prosent i hjemlandet USA.

 

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: