FIDO Alliance skal gjøre passord overflødig


fido

FIDO (Fast IDentity Online) Alliance ble grunnlagt july 2012 av PayPal, Nok Nok Lab, Lenovo og Infineon. Senere har Microsoft, Google, Mastercard, BlackBerry, NXP Semiconductors og LG blitt medlemmer.

FIDO Alliance er en frivillig non-profit organisasjon, hvor medlemmene samarbeider for å finne løsninger som gjør passord autentiserings unødvendig i fremtiden.

Svake passord er i dag den vanligste årsaken til at uvedkommende klarer å bryte seg inn i andres datasystemer, og problemet øker bare i takt med antall nettsteder og tjenester vi trenger å opprette og huske brukernavnet og passordet til.

For å unngå å måtte gå rundt å huske flere titalls ulike brukernavn og passord har folk i dag en tendens til å bruke det samme passordet over alt, eller i det minste på flere steder, samtidig som de ofte både er enkelt og blir lagret i ulike programmer som skal huske deres passord til neste gang. Alt dette utgjør en stadig større sikkerhetsrisiko mot datasystemene vanlige folk til daglig trenger å logge seg inn og ut av. Det er dette problemet FIDO Alliance er stiftet for å løse gjennom et samarbeid et bredt samarbeid mellom medlemsbedriftene.

Alliansens formål er å endre innholdet i dagens autentisering mekanismer, ved å utvikle spesifikasjonene som definerer en åpen, skalerbar og trygg mekanisme for sikker autentisering av brukerens elektroniske tjenester, uten bruk av brukernavn og passord som en del av autentiseringen.

Medlemmene av alliansen forplikter seg til å dele teknologi og samarbeide om åpne spesifikasjoner for universell, sterk autentisering.

Når standardene for autentisering mekanismene designes skal personvern stå i fokus. All biometrisk informasjon eller informasjon som kan identifisere personer vil forbli lagret i brukerens enhet. Den skal aldri bli delt over nettet eller lagres i noen nettsky.

Spesifikasjonene til FIDO vil ikke være begrenset til én type autentisering mekanisme. Alliansen jobber med et stort speker av alternative autentisering mekanismer. For eksempel:

  • USB-nøkler
  • Smartkort
  • Bluetooth Low Energy
  • NFC
  • Integrert Secure Elements (eSE)
  • Trusted Platform Modules (TPM)
  • Fingeravtrykk- og irisskannere
  • Tale- og ansiktsgjenkjennelse.

IKTnytt.no ønsker alliansen lykke til og håper de snart lykkes å finne bedre autentisering mekanismer enn dagens brukernavn og passord som har utspilt sin rolle i dagens moderne informasjonssamfunn.

Kilde: FIDO AllianceWikipedia

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: