Forbyr programvare-patenter


Craig-Foss

Patentsystemet virker ikke for programvare, mener IT-organisasjon etter historisk vedtak.

Politikerne i New Zealand har nå banket gjennom en ny patentlovgivning som i praksis forbyr patentering av programvare. Politikerne har kranglet om loven i fem år, og de internasjonale programvaregigantene har drevet intens lobbyvirksomhet for å fremme sitt syn.

Ifølge ZDnews, som først bringer nyheten, mener næringsminister Craig Foss at moderniseringen av patentlovgivningen i landet vil være et viktig skritt til mer innovasjon i New Zealand.

– Ved å klargjøre definisjonen av hva som kan bli patentert, vil vi gi selskaper i New Zealand mer fleksibilitet til å ta i bruk og forbedre eksisterende innovasjoner, samtidig som vi fortsatt vil beskytte genuine oppfinnelser, sier Foss.

Institute of IT Professionals (IITP) i New Zealand støtter det nye patent-lovverket fullt ut, og har arbeidet hardt for at programvare ble holdt utenom. Av instituttets medlemmer som hadde en mening om saken var 94 prosent for å forby programvarelisenser.

– Patentsystemet virker ikke for programvare, fordi det er nesten umulig for genuine teknologiselskaper å skape ny programvare uten å bryte noen av de hundretusenvis av patenter som finnes på området. Ofte er det patenter for helt åpenbare oppgaver, sier Paul Mattews som leder IITP til ZDnews.

– Dagens historiske lovvedtak vil støtte vår innovative teknologiindustri og sender en klar melding til resten av verden: New Zealand vil ikke tolerere patenttrolls sjikanøse praksis, deklarerer Mattews.

Kilde: Digi.no

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: