Forstår du nettsidenes funksjon i kundenes kjøpsprosess?


Kjøpsprosessen

Den klassiske kjøpsprosessen til P. Kothler (2003)

Netthandelen vokser endelig i rekordfart, samtidig som lokalbutikkene i distrikene forsvinner som et resultat av digitaliseringen av hele samfunnet vårt.

Årsaken til at netthandelen vokser er enkel. Folks kjøpsvaner har endret seg de siste 10 årene dramatisk og utviklingen ser ikke ut til å stoppe. Samtidig som teknologien som kreves for at små og mellomstore bedrifter skal kunne etablere seg på nett har blitt stadig bedre og enklere for «vanlige mennesker» å håndtere. Prisen har samtidig sunket til et nivå som gjør at «alle» har råd til å etablere en egen nettbutikk.

I dag kan nyetablerte virksomheter for etablert sine første hjemmesider, med en integrert nettbutikk, for 6.000 kroner gjennom f.eks. OnNet sin Web-Trade løsning for netthandel. Dette har gjort at stadig flere etablerer en egen nettbutikk, men dessverre oppnår de færreste de resultatene de ønsker.

Spørsmålet er enkelt – Hvorfor?

Svaret er like enkelt. For å kunne selge noe, enten det dreier seg på nettet eller i den tradisjonelle økonomien, så kreves det innsikt og forståelse av hvordan kundenes kjjøpsprosess faktisk fungerer i praksis.

Dessverre finnes det fortsatt alt for mange ledere som enten ikke vet om hvordan en kjøpsprosess vanligvis foregår eller så glemmer de denne lærdommen når de skal utføre sitt daglige operative arbeid.

For å bøte på dette har Kunnskapssenteret.com satt sammen en ny artikkelsamling som tar for seg nettopp den klassiske kjøpsprosessen, slik Kothler allerede trakk den opp i 2003. Denne modellen er utvidet med kommentarer og forskning på området siden lanseringen.

IKTnytt.no anbefaler at du leser denne artikkelserien før du begynner å tenke på å etablere et eget nettsted eller etablere en nettbutikk.

 

 

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: