Fra 17 juni kan alle privatpersoner registrere et .no-domene


Egenerklæringene rundt .no domener forsvinner i 2012Frem til i dag har det kun vært mulig for bedrifter med et organisasjonsnummer i Foretaksregisteret å registrere et .no domene. Nå opplyser Norid at de vil åpne for registrering av .no også for privatpersoner fra kl. 10:00 17 juni 2014.

Priv.no ble ingen suksess

Dette er et resultat av at topp-domene priv.no som Norid lanserte i 2011 aldri ble noen suksess. Så langt er det kun drøye 5.000 registreringer under priv.no.

Startskudd med loddtrekning

Norid sier at alle skal ha like muligheter til å registrere det .no domene de ønsker når tildelingen starter 17 juni. De privatpersonene som ønsker å sikre seg et domenenavn som ennå er ledig må først sende inn en domenesøknad via en av Norid sine registrerte registarer. Et godt valg her er OnNet som også er Norges rimeligste domene registrar. Det eneste du trenger å gjøre er å skrive inn domene du ønsker å sjekke er ledig i boksen øverst på våre sider. Er domene ledig, er det bare å gå videre og klikke på «bestill domene».

Etter at Norid har mottatt domene søknadene vil de foreta en loddtrekning om de domenene flere ønsker seg, slik at det blir en rettferdig konkurranse om navn flere har lyst på, sier Norid på sidene sine.

De første søknadene fra privatpersoner kan sendes inn tirsdag 17. juni 2014 kl. 10.00. Før den tid er det lurt å tenke ut gode navn og sjekke hva som er ledig.

Ingen fortrinnsrett

Det vil ikke gjelde noen form for fortrinnsrett til private domenenavn, slik det heller ikke gjør for andre domenenavn. Det betyr at alle kan søke om et hvilket som helst navn. Den som skal skaffe seg et domenenavn må bare passe på at navnet ikke er i strid med norsk lov eller bryter med andres rettigheter.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: