Hvordan bytte fra Joomla til WordPress?


Fra Joomla til WordPress

WordPress har vokst frem til å bli verdens mest benyttede CMS system for å lage og vedlikeholde og nettsteder og blogger de siste årene. Mange Joomla brukere ønsker derfor å bytte over til den denne plattformen som er vesentlig enklere å bruke enn Joomla! Problemet er bare:

– Hvordan gå frem for å flytte dine eksisterende nettsider fra Joomla! til WordPress, uten å måtte legge inn alt innholdet på nytt?

I denne artikkelen prøver jeg å gi deg en løsning gjennom å installere en utvidelse (plug-ins) som gjør jobben for deg, raskt, enkelt og uten kostnader av noe slag.

Steg 1: Installer WordPress

Det første du må gjøre er å ha en WordPress installasjon klar. Start derfor med å lese min bruksanvisning for hvordan dette gjøres.

Steg 2: Installer utvidelsen FG Joomla to WordPress

Når du har installert WordPress logger du deg inn på administratorpanelet til WordPress ved å skrive «/wp-login.php» etter domenenavnet ditt, f.eks. http://eksempel.no/wp-login.php/ hvis domene ditt er eksempel.no.

Klikk på menyvalget «Utvidelser» og velg «Legg til ny» for å komme til siden hvor du kan søke og legge til utvidelser fra WordPress sitt plug-ins arkiv.

Søk, installer og aktiver utvidelsen som heter FG Joomla to WordPress. Denne utvidelsen åpner for at du skal kunne importere innhold fra din gamle Joomla side over til din nye WordPress-side.

Steg 3: Importer data fra Joomla

Etter installasjonen av utvidelsen går du til menyvalget «Verktøy –> importer» i sidemenyen til administratorpanelet til WordPress. Velg så Joomla (FG) blant listen over importverktøy. Du er nå kommet deg til menyen som lar deg hente alle innlegg og sider fra ditt Joomla-nettsted.

joomlaimport

 

Her må du fylle ut databaseinnstillingene til din Joomla-installasjon. Dette finner du inne på Global Configuration » Server tabben (Se bilde nedenfor) i administratorpanelet til Joomla eller configuration.php-filen som ligger på serveren i hovedmappen Joomla ligger i. Denne får du tilgang til ved å benytte deg av et FTP-program.

joomla2

Etter du har satt alle databaseinnstillingene scroller du deg videre ned til overskriften «Behavior». Om du ønsker å importere alle mediafiler, som f.eks. bilder, må du sørge for at Force media import er aktivert. Deretter klikker du på knappen “Import content from Joomla to WordPress”.

joomla3

 

Systemet starter nå import av alle dine innlegg basert på innstillingene du har satt. Dette kan ta noe tid avhengig av hvor mye innhold du har i Joomla siden din.

joomla-importet

 

Når alle innlegg er flyttet over gjenstår det bare å rette alle de brutte intern-lenkene du har i bloggen. Dette gjør du ved å scrolle deg videre ned på Joomla import-siden og klikke på knappen «Modify internal links».

modify-internal-links

Etter dette skal dine eksisterende Joomla! sider være importert og synlige i WordPress.

Kilde: Dittnettsted.com

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: