Outsourcing: Bruk Freelancer til å skaffe kompetansen du trenger til din virksomhet eller ide


freelancer

Har du et forretningsprosjekt du ønsker å få utført, men mangler kompetanse eller tid til å gjennomføre det? Norge er et av de dyreste landene i verden, og med norske lønninger er ikke arbeidskraft billig. Derfor er det ekstra gunstig å drive med outsourcing fra Norge.

Freelancer er verdens største outsourcing nettsted innen virtuelle tjenester, altså tjenester som kan utføres fra et annet sted, og som ikke er bundet til en bestemt lokasjon. Et outsourcing nettsted for arbeidstakere og arbeidsgivere over hele verden som ønsker å outsource sine ideer via internett.

På Freelancer kan du finne kvalifiserte personer innen en rekke fagfelt som står parat til å utføre oppgaver du måtte ha. Det er lett å finne gode arbeidere ved at du kan lese anmeldelser fra tidligere jobber de har gjort for andre. Nettsiden er den mest populære løsningen for online outsourcing, og har vært selve grunnlaget for mange suksesser over hele verden.

Hva er outsourcing?

Outsourcing er rett og slett å overlate arbeid til andre utenfor bedriften (eller om du er privatperson: overlate ditt arbeid til en annen tredjepart), gjerne på tvers av landegrenser. For eksempel kan man outsource regnskap til et firma i Polen, eller man kan outsource utvikling av programvare til programmerere i India.

I de fleste bransjer benyttes outsourcing, men er spesielt vanlig for internett-baserte virksomheter, vakttjenester, regnskap, serviceyrker, og i IT-bedrifter.

Målet med outsourcing er å få arbeid utført av noen som er mer kompetent; tilbyr rimeligere arbeidskraft; eller fordi du ønsker å frigi tid og ressurser til andre arbeidsoppgaver.

Hvordan virker Freelancer?

Via Freelancer kan hvem som helst gå inn og legge ut de arbeidsoppgavene de ønsker å få utført. Oppdraget vil blir deretter synlig for tusenvis av freelancere rundt om i verden. Enten du trenger hjelp til å løse matematiske problemer, lage en logo, regnskapsføring eller hva enn det skulle være, så finner du nesten garantert kvalifiserte freelancere her inne.

Nivået på freelancere som finnes på nettstedet er svært bra, og gjennom rating-systemet finner du raskt frem til hvilke freelancere som har gode vurderinger fra tidligere, og som har utført oppdrag til andres tilfredshet før.

Hvordan kan du tjene på outsourcing

Målet med outsourcing er å tjene penger, spare tid, frigi ressurser, og hente inn kompetanse og arbeidskraft som ikke er tilgjengelig i sitt eget interne nettverk eller internt i bedriften.

Outsourcing kan du benytte på så mange måter. Selv privatpersoner kan ha stor nytte av outsourcing.

Her er et eksempel på hvordan man tjener penger på outsourcing:

 • Du har en ide om en iPhone applikasjon som du ønsker å utvikle. Problemet er mangel på både kompetanse og tid til å utvikle denne applikasjonen. Derfor trenger du noen til å gjøre dette for deg, helst så rimelig som mulig.
 • Neste oppgave for deg blir da å finne noen som kan utvikle applikasjonen. Dette gjøres enkelt via internett, og den beste tjenesten til dette er Freelancer. Anmeldelser og rangeringer gjør det lett å finne personer som man kan stole på og som utfører arbeidsoppgaven etter dine forventninger.
 • Når du har funnet en utvikler via Freelancer, kan du overlevere en fullstendig prosjektbeskrivelse hvor du forteller utvikleren hva du vil ha (hvordan din iPhone applikasjon skal se ut og hvilken funksjonalitet den skal ha).
 • Dere setter en deadline for når applikasjonen skal være ferdig.
 • Utvikleren overleverer ferdig applikasjon til deg, og du kontrollerer applikasjonen. Om justeringer er nødvendig kan dette utføres.
 • Du betaler utvikleren for jobben.
 • Du må da selge applikasjonen. Dette kan gjøres nesten «av seg selv» om du legger ut iPhone applikasjonen hos Apple sin AppStore, og for hver nedlastning får du betalt av Apple.

Hvem passer Freelancer for?

Freelancer passer for dem som ønsker å sette bort en arbeidsoppgave som i prinsippet kan utføres fra hvor som helst, bare man har kompetansen som kreves for å utføre oppgaven. Klassiske eksempler på slike oppgaver er: Utvikling av apper og nettsider, programmering, design, konstruksjoner, teknisk tegning, konsulenttjenester, regnskapstjenester, oversettelse, journalistikk, fotografi, lyd, video og lignende oppgaver. Alle virtuelle oppgaver kan gjøres gjennom Freelancer, enten det er små oppgaver som å designe en logo, til større prosjekter som utvikling av avansert programvare eller å outsource regnskapsdrift for et milliardkonsern.

Skal du outsource renhold eller andre arbeidsoppgaver som er geografisk bestemt må du sannsynligvis benytte deg av lokale outsourcing byråer i Norge. Freelancer brukes dersom oppgaven ikke er stedsbestemt, og hvor dialogen mellom deg og den du leier via Freelancer kan foregå online.

Freelancer er genialt på mange måter. For det første er det lett å finne menensker eller bedrifter som kan utføre de arbeidsoppgaver og prosjekter du trenger hjelp med.

Vil du bli rik på outsourcing?

Egentlig er det bare din kreativitet som setter grenser for hvordan du kan bruke Freelancer. Som privatperson kan du bruke den billige arbeidskraften til det meste.

Det du tjener på en dag kan være nok til å ansette en inder i 2 uker. Arbeidsoppgaver som du selv ikke er så veldig god på, kan du sette bort til andre og få gjort jobben på mye kortere tid, og til en rimeligere pris.

Slik lykkes du med outsourcing via Freelancer

Daniel Offer er en som har brukt Freelancer med stor suksess til å utvikle en Facebook app som er blitt svært populær med over 10.000 daglige nedlastninger. Han gir følgende råd til andre som ønsker å benytte seg av outsourcing via Freelancer:

 1. Ta bare så mye risiko som du har råd til å tape, men erkjenn samtidig at med mindre du betaler «nok» for et prosjekt, så kan det hende at prosjektet aldri blir realisert. Til syvende og sist må alle ha et levebrød.
 2. Å utvikle noe for andres plattform er en risikofylt virksomhet – unngå det hvis mulig (Daniel utvikler en applikasjon som er 100% avhengig av Facebook).
 3. Ting tar alltid mye mer tid enn du forventer – så forplikte dine arbeidstakere til ukentlig rapportering. En dårlig arbeidstaker kan lett forsinke et prosjekt med flere måneder, så sjekk, sjekk, sjekk at de jobber på prosjektet ditt. Hvis de ikke gjør det, gi slipp på dem, og få noen andre.
 4. Videre være både fast og rettferdig – gi kreditt der det er grunn – men like, ikke vær redd for å slippe noen eller et team, og skriv voldgift hvis det ikke er trener. Det er bedre å kutte tapene.
 5. Du vil ikke vinne hver gang – være forberedt på å tape litt, for å vinne stort.
 6. Sørg for at du får programmeringen gjøres på riktig språk – spør flere programmerere om fordeler og ulemper før du gjør ditt valg hvis du ikke forstår forskjellen. Daniel kommer med eksempler om webutviklere som utvikler sine nettsteder helt i flash, en dårlig idé hvis du ønsker organisk trafikk fra Google (siden Google ikke kan lese flash).
 7. Til slutt, ikke bruk opp hele budsjettet på ditt nettstedet og/eller programmering – du trenger penger til å markedsføre din løsning også. Mens noen mennesker er litt for sparsommelige, bruker noen langt mer enn de må.

Freelancer er genialt for den som ønsker å få hjelp av andre til å lansere egne prosjekter. Her finner du folk som kan bistå med alt fra programmering, telefonsupport, grafisk design, økonomiske oppgaver og egentlig det meste av oppgaver som lar seg utføre fra en annen destinasjon (altså virtuelle arbeidsoppgaver, og ikke oppgaver som ikke krever at arbeideren fysisk møter opp hos deg).

Alt i alt byr Freelancer på en mengde gode muligheter til å tjene penger. Alt du trenger er en forretningsidé som du kan tjene penger på.

Prøv Freelancer her: http://www.Freelancer.com

 • http://www.deltidsjobb.net/jobb/outsourcing
 • http://www.tjenepenger.net/penger/outsourcing_apps_vworker
 • http://www.Freelancer.com
Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: