Frykt for fremtiden til amerikansk krypterinsindustri


Amerikansk krypteringsindustri

Økende internasjonal mistillit mot IT-sikkerhet sertifisert av NSA. Skaper store problemer både for sivil- og forsvarsindustrien i USA, skriver Military & Aerospace Electronics.

USA`s nr 1 posisjon i fare

Amerikansk forsvarsindustri har helt frem til i dag hatt en dominerende posisjon innen kryptering og informasjonssikring, skriver Military & Aerospace Elecronics. Denne teknologien har frem til i dag blitt valgt av de fleste som er opptatt av å hindre uvedkommende innsyn i kritisk informasjon, da industrien har hatt stor tillit til Pentagon og amerikansk sikkerhetsteknologi. Pentagon-sertifisert IT-sikkerhet har frem til i dag vært et overbevisende argument i det internasjonale markedet.

Med Pentagon-sertifisert IT-sikkerhet menes sertifisering som NSA står bak.

Skandalene rundt den amerikanske etterretningstjenesten NSA er i ferd med å snu dette på hodet. Listen over NSA avsløringer de siste månedene er lang. Noen profilerte saker har vært:

– Det ryktes at regjeringer verden over, selv de som historisk har vært USAs nære allierte, vegrer seg mot amerikanskutviklet informasjonssikkerhet og kryptering av frykt for at NSA kan ha bygget bakdører inn i disse systemene for å styrke sin evne til å drive internasjonal etterretning, skriver bladet.

Det er ikke vanskelig å forstå denne bekymringen, hvis man sikker på svært sensitiv informasjon. Å kjøpe et sikkerhetssertifikat (SSL) som NSA selv har skrevet krypteringsnøkkelen til og som de selv har knekt for lenge siden for å lytte på all informasjon som sendes via disse sikkerhetssertifikatene virker ikke spesielt trykt for noen. Det er derfor forståelig at stadig flere begynner å velge SSL-sertifikat fra andre land enn USA.

Et annet poeng er at det spiller liten rolle hvorvidt NSA faktisk legger inn bakdører eller ikke: Sikkerhet dreier seg om tillit, og dersom tilliten er brutt, velger man leverandører som ikke er avhengig av at NSA sertifiserer produktene og tjenestene. Hvem ønsker seg vel en Cisco ruter, hvis NSA har bygd inn en bakdør de kan benytte for å gå rundt brannmurer og all annen IT-sikkerhet?

IBM har allerede fått føle dette på kroppen i Kina. Fra å ha et overskudd på server og nettverkssalget sitt, falt omsetningen i Kina med over 35% siste kvartal, og et konsern overskudd ble snudd til et betydelig underskudd. Så dramatisk kan konsekvensene bli derfor markedet mister tilliten til amerikansk sikkerhetsindustri,

Les også:

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: