Gratisprogrammet som avslører snikere på ditt trådløse nettverk


SoftPerfect

Det finnes flere trådløse nettverk enn boliger i dette landet, og ikke alle har vært like flinke til å sikre nettet sitt. Og selv om man har sikret seg vil et trådløst nett aldri kunne bli helt trygt fra uautorisert tilgang. Passord kan som kjent både gjettes og komme på avveie (samtidig som NSA og andre «proffer» har bakdører de kan benytte seg av for å få tilgang)..

Gratisprogrammet som varsler deg i sanntid

SoftPerfect WiFi Guard er et gratisprogram som skanner det trådløse nettet ditt, og lister ut alle PC-er, Macer, nettbrett, smarttelefoner og andre enheter som er tilkoblet.

Programmet finnes i versjoner for både Windows, Mac og Linux. En portabel versjon som ikke krever installasjon kan også lastes ned. Programmet kan du lese mer om og laste ned fra denne siden.

Det finnes mange slike programmer, men det som gjør dette spesielt interessant, er at hvis en ukjent enhet kobler seg til, får du øyeblikkelig et varsel om hendelsen på skjermen. Også PC-er som er beskyttet bak en programvarebasert brannmur, vil bli avslørt, skriver DinSide i sin anmeldelse av programmet.

Støtter inntil 32 WI-FI nettverk

Programmet kan virke mot inntil 32 trådløse nettverk (og tilhørende kort) og skanner hvert nett til fastsatte tidspunkt, fra 1 til 60 ganger i timen. Du kan også skanne manuelt.

Slik gjør du det

Oppsettet er enkelt. Første gangen du kjører programmet vil alle enheter dukke opp som ukjente, med IP-adresse, MAC-adresse og eventuelle PC-navn. Du må da manuelt «godkjenne» hver enkelt, dette gjør du ved å høyreklikk på dem i listen, velge Properties, og huke av for «I know this computer or device», skriver DinSide som vi har kopiert forklaringen fra for å unngå å finne kruttet opp på nytt.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: