Hjemmesider: – Benytt ferien til å rydde opp på nettsidene dine


nettsider

Netteksperter flest mener du med jevne mellomrom bør gå kritisk igjennom nettsidene dine. Mange websider er nemlig utdaterte både når det gjelder innhold og funksjoner. Nettsidene er virksomhetens ansikt utad. Det er derfor viktig å tenke på hvordan de ser ut, hva som blir presentert og hvordan dette blir fremlagt for brukerne. 

Markedssjef Jostein Magnussen i Netlife Research gir deg her ni tips til hva du bør gjøre med nettsidene dine nå som ferien er her.

1) Kutt nyheter som bare du er interessert i;

Med mindre du driver nettavis, surfer ikke brukerne rundt for å se om det har skjedd noe nytt på nettstedet ditt. De vil heller kose seg i solen (når den kommer). Juleønskninger i mai ser snålt ut. Mange nyheter skrives dessuten for å tilfredsstille ansatte i egen organisasjon, og forkludrer nettstedet. Vårrengjøring: Fjern nyheter.

2) Slankekur:

Mange går fryktsomt bunaden i møte. Også nettstedet ditt kan ha blitt gjenstand for høyere inntak enn den er sydd for. Vårrengjøring: Redigér tekster ned til beinet slik at leseren kjapt får med seg budskapet.

3) Målgruppeorientering:

Å skrive for web er ikke lett. Mange retter oppmerksomheten mot hva virksomheten selv driver med og i mindre grad mot målgruppen sin. Vårrengjøring: Et godt tekstforfattertriks er å tenke på ”hva får leseren” i motsetning til ”hva gir vi leseren”.

4) Copyright 2009:

Det ser fancy ut med copyright nederst på siden. Men bare teit ut når vi sitter i 2013 og leser om copyright 2009 for innhold som åpenbart er nyere enn som så. Vårrengjøring: Kutt hele copyrighten. Innholdet er ikke mer eller mindre beskyttet på grunn av en C.

5) Bannere og karuseller:

Det ruller og svirrer på mange nettsteder. En del bannere blir lagd i et stort skippertak og kan være på høy tid å skifte ut. Karuseller er bilder som veksler automatisk, som regel øverst på siden – selve gromplassen. Det dumme er at når noen vender tilbake for å lese et budskap, så står en annen slide der. Vårrengjøring: Fornyelse. Stopp karusellen – bruk plassen bedre.

6) ”Se menyen til venstre”,”klikk til høyre”, ”se nederst på siden” osv.

En webside bør være selvforklarende og dermed uten en mengde instruksjoner om hvor du skal gjøre ting. Vårrengjøring: Redigér så brukerne finner frem av seg selv.

7) La Flash bli et flash!

Flash er en teknologi for presentasjon av animasjoner og filmer. Teknologien er uglesett blant annet fordi den ikke fungerer på mange mobile enheter. Vårrengjøring: Ut med Flash, eller legg i det minste en plan for at teknologien bare blir et kort flash på websiden.

8) Vertikal venstremeny:

Meny til venstre er veldig vanlig – veeeeeeldig vanlig og gjør også nettstedet til ditto. Vårrengjøring: Ny plassering for menyen. I mange publiseringssystemer er dette mirakuløst enkelt å få til.

9) Vil du til mobilutgaven?

”Vi ser du surfer fra en mobil. Da vil du sikkert ikke ha nettsiden vår, men heller laste ned vår flashy app med færre funksjoner eller besøke vår kjipe mobile side” Nei, det vil jeg ikke. Vårrengjøring: Inntil du har laget et nettsted som også fungerer på mobil, la brukeren få den fulle utgaven av nettstedet.

Kilde: Hegnar Online

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: