Hvem er vinnerne og taperne? Slik gikk det for IT-gigantene i 2 kvartal 2013


it-giganter

IT-gigantene legger i disse dager frem kvartal regnskapet for 2 kvartal 2013. På denne siden vil vi fortløpende publisere resultatene til de ledende IT-aktørene etter hvert som de offentliggjør sine regnskaper, så kom tilbake regelmessig for å holde deg oppdatert.

Facebook

Det sosiale nettverket Facebook la frem overraskende sterke tall for andre kvartal. God inntjening og høyere reklamesalg enn ventet på mobile enheter bidro til å sende aksjen opp 19 prosent i utvidet handel onsdag kveld etter resultatfremleggelsen, skriver CNNMoney.

Kursen endte dermed på 31 dollar for første gang siden januar. Høyeste kurs noensinne er 38 dollar som var den kursen aksjene i selskapet ble solgt til i forbindelse med børsnoteringen i mai 2012.

Inntektene i andre kvartal ble 1,8 milliarder dollar, mens analytikerne hadde ventet at inntektene skulle stoppe på 1,6 milliarder dollar. Omsetningen økte med 53 prosent mot samme periode i fjor og 24 prosent mer enn forrige kvartal.

Nettoresultatet steg til 333 millioner dollar mot et underskudd på 157 millioner dollar samme periode ifjor.

Antallet brukere som er innom minst daglig er nå 699 millioner, opp 27 prosent sammenlignet med i fjor. Månedlige aktive brukere økte 21 prosent til 1,15 milliarder.

Tallet flest investorer vil merke seg er imidlertid månedlige aktive mobilbrukere. Her økte de 51 prosent til 819 millioner brukere. Her ser vi et voldsomt rundkast fra desktop/pc-bruk til mobilen på bare ett år.

Reklame levert på mobil utgjorde 41 prosent av deres totale annonseomsetning. Det er et kraftig hopp fra 30 prosent forrige kvartal. Plutselig kan en tenke seg at mobil kanskje allerede inneværende periode vil stå for halvparten av inntektene, så fremt utviklingen vedvarer.

VMware

VMware melder om tosifret vekst. Bedre tall enn ventet, og omsetningsvekst på mellom 11 og 14 prosent. Noe som sendte aksjekursen opp 12 prosent.

Sammenliknet med andre kvartal i fjor økte omsetningen med 11 prosent til 1,24 milliarder dollar. Driftsresultatet økte med 28 prosent til 270 millioner dollar, nettoresultatet med 27 prosent til 244 millioner dollar. Lisenser økte med 2,6 prosent til 531 millioner dollar, tjenester med 18 prosent til 713 millioner dollar.

Ordrereserven er 1,45 milliarder dollar mot forventet 1,25 milliarder. Omsetningen i inneværende kvartal anslås til mellom 1,27 milliarder dollar og 1,30 milliarder.

Toppsjef Pat Gelsinger forklarer at VMware har en unik posisjon når det gleder å hjelpe kunder fra klient-tjener-æraen til mobil-nettsky-æraen.

– Vi hjelper bedrifter til å legge seg på nye nivåer innen effektivitet, styring og smidighet, sier han.

VMware viser også til flere styrkede partnerskap, blant annet det som gjør SAP tilgjengelig på VMwares skytjeneste vCloud Hybrid Service.

Apple

Apple rapporterer at selskapet solgte hele 31,2 millioner mobiltelefoner i regnskapsmessig tredje kvartal. På forhånd hadde analytikerne anslått at salget ville ligge mellom 26 og 27 millioner. Mange hadde forventet at salget av telefonen hadde stagnert nå, nesten ett år etter at iphone 5 ble lansert.

Alt i alt leverte Apple langt svakere tall for tredje kvartal 2013 enn det selskapet gjorde for ett år siden, men slo likevel analytikernes kraftig nedjusterte forventninger.

Regnskapskvartalet endte 29. juni og tallene viser en bunnlinje på 6,9 milliarder dollar. Dette er rundt 20 prosent svakere enn samme kvartal året før da nettoresultat endte på 8,8 milliarder dollar, tilsvarende 9,32 dollar per aksje.

På børsen tilsvarer dette et overskudd på 7,47 dollar per aksje. Analytikerne på Wall Street hadde imidlertid ikke regnet med mer enn 7,32 dollar per aksje i overskudd, noe som altså betyr at Apple overgikk forventingene til tross for nedgangen, skriver  Wall Street Journal.

Videre gikk de totale inntektene til selskapet opp med 0,9 prosent i forhold til samme kvartal i fjor, til 35,32 milliarder dollar. Dette tallet slo også forventningene til Wall Street, som lå på 35,02 milliarder dollar.

Ifølge Marketwatch hadde analytikerne forventet et resultat per aksje på 7,31 dollar og en omsetning på 35 milliarder viser en konsensus fra FactSet.

Selskapet sendte avgårde 14,6 millioner ipad’er i kvartalet, omtrent i tråd med forventningene. Salget av pc’en Mac endte på 3,8 millioner i kvartalet, ifølge tv-stasjonen CNBC.

Det er primært iPhone-salget som er grunnen til at tallene ble bedre enn forventet. Apple satte nemlig kvartalsrekord i antall solgte iPhone-enheter, med 31,2 millioner. Tallet for samme kvartal i fjor lå på 26 millioner telefoner. Dette er 15 prosent opp mot i fjor, men 21 prosent færre enn forrige kvartal. All annen maskinvare faller.

Ellers gikk salget av både iPad, Mac og iPod ned, sistnevnte med hele 32 prosent. iPad-salget gikk fra 17 millioner til 14,6 millioner, mens Mac-salget ble redusert fra 4 millioner til 3,8 millioner enheter.

Mens salg utenfor USA utgjorde 62 prosent samme periode i fjor, har andelen nå falt til 57 prosent. Her ligger det et poeng: Apple selger mindre enn før nær sagt overalt i verden – unntatt i hjemlandet.

Salget i Nord-Amerika og Japan økte med 12 og 27 prosent. Tilsvarende opplever Apple en nedtur i Kina (-14 prosent), Europa (-8 prosent) og Asia/Stillehavsregionen for øvrig (-18 prosent).

TeleNor

I andre kvartal 2013 var Telenors driftsinntekter 25,7 milliarder kroner, en organisk inntektsvekst på 2 prosent. EBITDA før andre poster var 8,86 milliarder kroner, EBITDA-marginen var 34 prosent, og kontantstrømmen var 5,37 milliarder kroner.

Google

Google klarte ikke å innfri forventningene i 2. kvartal. Markedet er ikke nådig. Resultatet ble 9,56 dollar per aksje i 2. kvartal, ned fra 10,12 dollar per aksje i samme periode i fjor. Inntektene steg fra 11,81 til 14,11 milliarder dollar. Bunnlinjen tynges imidlertid av fallende annonsepriser, samt verre tap på mobildivisjonen (Motorola) enn ventet.

Konsensus lå ifølge CNBC på 10,78 dollar per aksje i inntjening av inntekter på 14,41 milliarder dollar.

Selv om Google sin kjernevirksomhet er søketjenester er folks dragning mot smarttelefoner og nettbrett belastende også for søkeselskapet. Med langt mindre skjermstørrelse er prisene for annonser servert til mobilbrukere allerede, ifølge Forbes, minst 40 prosent lavere enn tilsvarende på datamaskiner.

Annonser utgjør nå 93 prosent av Googles omsetning.

Volumet av betalte klikk, en vesentlig indikator for Googles lønnsomhet, økte 23 prosent mot samme kvartal i fjor. Men den minst like viktige «snittprisen per klikk» falt 6 prosent. Det kommer i tillegg til forrige kvartals fall på 4 prosent.

Driftsresultatet i årets andre kvartal endte på 3,12 milliarder dollar, ned fra 3,2 milliarder dollar. Nettoresultat etter skatt endte på 3,23 milliarder dollar, som er opp fra 2,79 milliarder dollar andre kvartal i fjor.

Google overrasket stort da de i 2011 kjøpte opp Motorola for 12,5 milliarder dollar, med påfølgende store tap på investeringen. De siste tre månedene har denne virksomheten belastet Googles regnskap med et negativt driftsresultat på 342 millioner dollar, mot 199 millioner dollar for et år siden.

Tapene er med på å senke Googles driftsmargin til 28 prosent. I fjor på denne tiden hadde søkegiganten en driftsmargin på 33 prosent.

Satsingen på egen maskinvare har kostet dem dyrt, uten at det så langt har dukket opp noen innovative produkter med bred appell. Det kan imidlertid endre seg med en snarlig lansering av smarttelefonen kalt «Moto X», som de håper kan konkurrere med Samsungs Galaxy-serie og Apples iPhone. Ifølge disse lekkasjene kan Moto X bli lansert i slutten av august.

Aksjen faller 4,8 prosent til 866,89 dollar i etterhandelen, etter å ha gått tilbake 0,9 prosent i ordinær handel.

Samsung

Samsung drar inn 95 prosent av profitten i markedet for Android-telefoner, og har hatt eventyrlig suksess med sine Galaxy-telefoner. Men den sterkt oppadstigende kurven, drevet frem av stadig oppgang i salget, er i ferd med å flate ut.

Aksjemarkedet har ikke vært nådig med det sørkoreanske elektronikk-konglomeratet. Siden juni er aksjekursen sendt ned 15 prosent. Hele 25,3 milliarder dollar, 154 milliarder kroner, har forduftet i markedsverdi i juni alene. Det tilsvarer verdien på hele Sony… 

Resultatet for andre kvartal viste et driftsoverskudd på 9,5 billioner koreanske won, 50 milliarder norske kroner. Dette høres imponerende ut, men markedet forventet at selskapet skulle tjene mer. Forventingene på forhånd, som også har vært nedjustert den siste tiden, var på 10 billioner won.

Årsaken til resultatskuffelsen finner vi i salget av Galaxy S4-mobiler. Det nye flaggskipet til Samsung skulle feie alt annet av banen da den ble lansert tidligere i år, for å ta over forgjengerens dominerende posisjon i Android-markedet.

Men slik har det ikke gått. Totalt sendte Samsung-fabrikkene ut 74 millioner mobiler i kvartalet, noe som er to millioner færre enn hva ekspertene og analytikerne hadde forventet. Det melder Bloomberg News.

For Samsung er inntektene fra smarttelefoner de klart viktigste. De har vokst til å dra inn 70 prosent av selskapets totale driftsinntekter.

Spørsmålet som nå garantert stilles i ledermøter over hele mobilindustrien er om perioden med voldsom vekst er over for godt, eller om utflatingen er en Samsung-spesifikk utfordring.

Intel

Intels omsetning 2 kvartal ble 12,8 milliarder dollar. Det er 5,9 prosent lavere enn for et år siden. Driftsresultatet falt 29 prosent til 2,7 milliarder dollar. Nettoresultat etter skatt er ned 28,6 prosent til 2,0 milliarder dollar. Bruttomarginen var på 58 prosent, mot 64,5 prosent året før.

Tallene preges av det kraftig dalende pc-markedet, som siste kvartal skrumpet inn med ekle 11 prosent. De færreste tror denne trenden vil snu, og pc-brikker utgjør fortsatt nesten 3/4 av Intels omsetning.

Omsetningen av pc-prosessorene deres (der Intel er nærmest enerådende) er ned 7,5 prosent til 8,1 milliarder dollar. Server-prosessorer står på stedet hvil med 2,7 milliarder.

Andre typer prosessorer – en kategori som omfatter mobil, nettbrett og dedikert apparatur som tv-bokser – faller 15 prosent til 942 millioner dollar. Det må føles guffent for brikkegiganten, som har et uttalt mål om å bli mer relevant nettopp innen mobile enheter.

Alt i alt omsatte de prosessorer for 11,79 milliarder dollar, ned 6,43 prosent fra ifjor.

I volum falt brikker til bærbare pc-er mest med 7 prosent, mens arbeidsstasjoner er ned 3 prosent målt mot samme kvartal i 2012. For sistnevnte økte snittprisen med 6 prosent, mens prosessorer tilpasset bærbare i snitt hadde 4 prosent lavere pris.

Minneprosessor-produsenten Intel planlegger massive investeringer for å øke salget. Intel har avsatt 13 milliarder dollar til driftsinvesteringer pluss/minus 500 millioner dollar, som er to milliarder dollar mer enn hva selskapet tidligere har kommunisert.

I inneværende kvartal venter selskapet en omsetning på 12,7 milliarder, pluss/minus 500 millioner og en bruttomargin på 58 prosent, pluss/minus noen prosentpoeng.

Konsensusestimatet for omsetning i inneværende kvartal er 12,9 milliarder dollar. Intel falt 5,3 prosent til 21,48 dollar i utvidet handel torsdag, etter å ha sluttet opp 2,6 prosent til 22,68 dollar i ordinær handel.

AMD

Prosessor- og grafikkprosessorleverandøren AMD leverte i går sitt fjerde kvartalsregnskap på rad med tap.

Andre kvartal i fjor ble gjort opp med en omsetning på 1,41 milliarder dollar og et nettoresultat etter skatt på 37 millioner dollar. I år er omsetningen redusert med 18 prosent til 1,16 milliarder dollar, og bunnlinjen er på minus 74 millioner dollar.

Toppsjef Rory Read erkjenner utfordringene på pc-markedet, men peker samtidig på at en lang og vanskelig omstrukturering er i ferd med å gi resultater. Han lover at tredje kvartal skal gå i pluss.

Med økt satsning på de såkalte vekstmarkedene har de nå funnet sin plass. Det tyder på at fokuset på «system on a chip»-løsninger for nettbrett og bærbare maskiner, samt integrerte grafikkløsninger for stasjonære PC-er, kan ha vært et godt valg for AMD.

Mens tapene var i størrelsesorden 473 millioner dollar i fjerde kvartal 2012, bedret situasjonen seg ytterligere i årets første kvartal, med et tap på 90 millioner dollar. På gårsdagens fremlegging hadde AMD all grunn til å smile. Regnskapet endte på minus 29 millioner dollar det siste kvartalet, etter en omsetning på 1,16 milliarder dollar.

Mens grafikkdivisjonen gikk i null, kunne en annen av AMDs divisjoner faktisk notere pluss i den blå boka. Prosessorene deres gikk unna som varmt hvetebrød, og de tjente over 2 millioner dollar på produksjonen av disse forrige kvartal. Det er en klar bedring fra det første kvartalet hvor de tapte 39 millioner dollar.

Det er også knyttet stor spenning til den nye konsollgenerasjonen som lanseres nærmere juletider. AMD gjorde nemlig rent bord i budrunden mot Intel og Nvidia, og skal levere de kombinerte grafikk- og prosessor-brikkene i både Xbox One og Playstation 4.

ARM

Konstruktøren av prosessorer til mobil opplever enorm vekst. Fra andre kvartal i fjor til andre kvartal i år økte ARM omsetningen med 24 prosent til 264 millioner dollar, heter det i en pressemelding. Nettoresultatet før skatt økte med 30 prosent til 87 millioner dollar.

Microsoft

Microsoft aksjekurs gikk ned 12 prosent før Wall Street tok helgen. I kroner og ører betyr dette at verdien på Microsoft har falt med mer enn 34 milliarder dollar i løpet av en dag. Dette er mer enn hele Yahoo er verdt.

Årsaken til denne dramatiske kursnedgangen er skuffende regnskapstall, hvor de bommet på både topp- og bunnlinjens prognoser. Dette fikk nervøse investorer til å selge unna.

Ikke siden dotcom-boblen brast tidlig på 2000-tallet har Microsoft-aksjen fått mer juling. En tilsvarende smell skjedde sist da Microsoft så seg nødt til å sparke 5000 ansatte tilbake i 2009.

Grunnen til panikken i investormarkedet skyldes at Microsoft møtte bokføre et tap på 5,4 milliarder kroner for utsolgte nettbrett (Surface RT som nå er selskapets største fiasko).

Resultatet per aksje, eksklusive engangseffekter, ble 66 cent. Det var ned fra 67 cent per aksje i samme periode i fjor. Inntektene steg fra 18,06 til 19,9 milliarder dollar.

Konsensus lå ifølge Reuters på 75 cent per aksje i inntjening av inntekter på 20,73 milliarder dollar.

Nokia

Den finske mobilkjempen fikk et kvartalsresultat på minus 115 millioner euro – om lag 902 millioner norske kroner. Det er dårligere enn analytikernes samlede prognose på 104 millioner euro, skriver Svenska Dagbladet.

Selskapet som en gang var verdensledense solgte 61,1 millioner telefoner i andre kvartal 2013. Det er et fall på 27 prosent i forhold til i fjor. Salget av smarttelefoner utgjore vel 12 prosent av totalsalget.

Omsetningen i andre kvartal endte på 5,695 millioner euro, mot 7,542 på samme tid i fjor. Her lå analytiker-forventningene på 6,389 millioner euro.

Selskapet håpoer nå den nye Lumia-telefonen, med nytt 42 megapikselkamera, angivelig det beste på en masseprodusert mobil noensinne, skal snu skuta.

Aksjeutviklingen i perioden, eksklusiv engangsposter, viser et resultat per aksje i andre kvartal 2013 på nøyaktig null euro, sammenlignet med minus 0,08 euro i tilsvarende periode året før, skriver Svenska Dagbladet. Nokia-aksjen falt med 2,5 prosent fra start etter at kvartalsrapporten ble lagt fram.

Oracle

Oracle sin omsetningen står stille. Årets mai-kvartal viser 10,9 milliarder dollar i omsetning, det samme som i fjor. For året 2012–2013 er omsetningen 37,2 milliarder dollar, mot 37,1 milliarder dollar i 2011–2012.

Oracle har med andre ord sluttet å vokse. Økningen i driftsresultatet, på 9 prosent fra mai-kvartalet i fjor til mai-kvartalet i år, til 5,0 milliarder dollar, skyldes kostnadskutt. Nettoresultatet øker med 10 prosent til 3,8 milliarder dollar.

Disse inntektene er noenlunde likt fordelt mellom henholdsvis skyabonnementer og nye lisenser, og support og lisensoppdateringer. I kvartalet økte programvareomsetningen med 4 prosent, til 8,4 milliarder dollar. Problemet er at denne økningen i all hovedsak kommer fra support og lisensoppdateringer. Nettskyomsetningen og nye lisenser økte med bare 1 prosent.

Oracles øvrige inntekter er maskinvare og tjenester. Begge kategoriene faller med 9 prosent, til henholdsvis 1,4 og 1,1 milliarder dollar. Salget av ny maskinvare falt med 13 prosent, til 849 millioner dollar.

Omsetning og resultat var i underkant av det analytikerne hadde ventet, i likhet med prognosen for inneværende kvartal. Børsen reagerte med et kraftig kursfall. I børsens åpningstid falt kursen med 2,6 prosent. Da tallene ble kjent etter børsens stengetid, utløste det et ytterligere kursfall på nærmere 9 prosent.

Ericsson

I et marked i sterk vekst står Ericssons omsetning stille på 55,3 milliarder svenske kroner, det som i andre kvartal i fjor, går det fram av regnskapet for andre kvartal.

Toppsjef Hans Vestberg peker på at korrigert for valutasvingninger, øker omsetningen med 7 prosent.

Innen nettverk og globale tjenester, Ericssons suverent største satsingsområder, vokser omsetningen med henholdsvis 1 prosent til 28,1 milliarder kroner og 3 prosent til 24,1 milliarder kroner, uten valutakorreksjon.

Driftsresultatet fratrukket inntekt fra fellesselskap er ned 24 prosent til 2,5 milliarder kroner. Inkludert fellesselskap er den opp 19 prosent til 2,5 milliarder kroner. Netto resultatet er opp fra 1,2 til 1,5 milliarder kroner.

Særlig er det Ericsson Networks som skuffer. Forretningsområdet står for nesten halvparten av IT-produsentens salg. Ericsson Networks rapporterer om et driftsresultat på 1,3 milliarder svenske kroner. Det er bare halvparten av forventingene om et driftsresultat på 2,7 milliarder svenske kroner.

Ericsson hadde et resultat etter skatt på 1,5 milliarder kroner, også dette bare halvparten så stort som ventet. Aksjekursen falt 4,5% når nyheten ble kjent.

SAP

Opprettholder vekst i omsetning og overskudd, trass hodepiner i Asia. Salg av nye programvarelisenser falt med 7 prosent til 982 millioner euro, mens inntektene fra nettskyen ble tredoblet, til 159 millioner euro. Samlet sett økser programvareinntekter med 6 prosent til 3,32 milliarder euro.

SAP opplyser at Hana – «i-minne-teknologi» for samtidig kjøring av transaksjoner og analyse – står for en programvareomsetning på 102 millioner euro, opp 21 prosent fra andre kvartal i fjor. SAP regner med å øke årsomsetningen av Hana fra 392 millioner euro i 2012 til et sted mellom 650 og 700 millioner euro i 2013.

Et fall på 4 prosent innen tjenesteomsetning, til 744 millioner euro, reduserer veksten i SAPs samlede omsetning i andre kvartal til 4 prosent. Omsetningen er 4,06 milliarder euro, mot 3,90 milliarder euro i samme kvartal i fjor.

Driftsresultatet er opp 7 prosent til 988 millioner euro. Nettoresultat etter skatt er opp 10 prosent til 724 millioner euro.

IBM

IBM sin omsetning falt femte kvartal på rad. Sammenliknet med samme kvartal i fjor falt omsetningen med 3,3 prosent til 24,9 milliarder dollar.

Nettoresultatet før skatt faller med 19,7 prosent til 4,14 milliarder dollar. Korrigerer man for en avsetning på 1 milliard dollar til restrukturering står nettoresultatet på stedet hvil. Overskuddet er bedre enn analytikerne hadde ventet. Nettoresultatet etter skatt er 3,23 milliarder dollar, 16,9 prosent lavere enn for et år siden.

IBMs to tjenesteavdelinger, Global Technology Services (drift og infrastruktur) og Global Business Services (IT-konsulent), star for om lag to tredeler av den samlede omsetningen.

Omsetningen til den suverent største av disse, Technology Services, faller med 4,6 prosent til 9,54 milliarder dollar. Business Services faller med 1,3 prosent til 4,60 milliarder dollar.

Programvare er den eneste avdelingen med vekst: 4,1 prosent til 6,42 milliarder dollar. Mellomvareløsningene – Websphere, Information Management, Tivoli, Social Workforce Solutions (tidligere Lotus) og Rational – omsetter for 4,3 milliarder dollar, 9 prosent mer enn for et år siden.

Maskinvare (Systems and Technology) faller med 11,8 prosent til en omsetning på 3,76 milliarder dollar.

Korrigert for butikksystemer (Retail Store Solutions) er nedgangen vesentlig mindre, 8 prosent ifølge IBM (detaljer oppgis ikke). Power-systemer er ned 10 prosent, System x (x86-servere) er ned 11 prosent og lagring er ned 7 prosent. Stormaskiner (System z) er derimot opp 10 prosent.

Adobe

Adobe fikk en omsetning på 1,01 milliarder dollar, et driftsoverskudd på 111 millioner dollar og nettoresultat etter skatt på 77 millioner dollar.

Tallene ligger godt under det Adobe oppnådde i samme kvartal i fjor: Omsetningen er ned 10 prosent, driftsresultatet er ned 64 prosent og nettoresultatet er ned 66 prosent.

Ifølge Bloomberg er omsetningen som ventet, mens resultatet er i overkant av det analytikerne hadde forestilt seg. For et selskap midt et skifte av forretningsmodell, betraktes kvartalstallene som solide.

Adobe har tradisjonelt hovedproduktene som pakker. Nå er Creative Suite med Photoshop, Illustrator og Dreamweaver tilgjengelig på abonnement.

Regnskapet viser at inntektene fra produktsalg er ned 26 prosent til 645 millioner dollar, mens inntektene fra henholdsvis abonnement og service/support øker kraft. Abonnement er opp 60 prosent til 154 millioner dollar, mens service/support er opp 18 prosent til 111 millioner dollar, sammenliknet med samme kvartal i fjor.

Lenovo

Konkurrentene møter veggen, men den kinesiske pc-leverandøren fortsetter å vokse. Resultatet for kvartalet ble 7,8 milliarder dollar, 4 prosent mer enn i samme kvartal i fjor. Driftsresultatet økte med 67 prosent til 169 millioner dollar, mens nettoresultat etter skatt gjorde et hopp på 90 prosent til 127 millioner dollar.

Toppsjef Yang Yuanqing sier framgangen ikke bare gjelder pc-er.

– Faktisk leverte vi 3,7 ganger flere smartmobiler globalt [enn i samme kvartal i fjor], og vi er nå nest størst på det kinesiske smartmobilmarkedet, sier han i en uttalelse.

Dell

Datagiganten Dells nettofortjeneste stupte med 79 prosent i første kvartal sammenlignet med samme kvartal i fjor. Årsaken er at stadig flere forbrukere velger bort PC-en til fordel for nettbrett og smarttelefoner.

Nettofortjenesten i første kvartal var på 130 millioner dollar, opplyste selskapet torsdag. Det tilsvarer 760 millioner kroner. Omsetningen var på 14 milliarder dollar, tilsvarende 82 milliarder kroner.

HTC

Taiwanske HTC sliter med å holde tritt med konkurrentene. Flaggskipet HTC One har ikke så mye vedvind at den kan snu den svært negative resultattrenden selskapet er inne i.

Nettoresultatet falt til 1,25 milliarder taiwanske dollar, 250 millioner norske kroner, i kvartalet. Dette er en reduksjon på 83 prosent fra samme periode året før, melder Bloomberg News. Aksjekursen har de siste to årene falt 80 prosent for selskapet, som har slitt voldsom med å få momentum i smarttelefon-markedet.

HTC One har fått gode anmeldelser i fagpressen – men det holder ikke for kriserammede HTC som nå er den 9. største mobilaktøren i verden.

Aksjekursen til HTC falt 6,9 prosent, det maksimale aksjen kan falle på en dag, på Taiwan-børsen mandag.

Yahoo!

Omsetningen falt med 7 prosent til 1,14 milliarder dollar sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Går vi dypere inn i materien kommer det frem at begge hovdinntektskildene til Yahoo faller. Bannerannonser er ned 12 prosent til 472 millioner dollar, mens inntekter fra søk falt 9 prosent til 418 millioner dollar.

Driftsresultatet øker fra 54,8 millioner dollar til 137 millioner dollar, og nettoresultatet etter skatt øker 46 prosent til 331 millioner dollar. Av dette sørget eierandelene deres i Alibaba og Yahoo Japan for 225 millioner dollar. Det er altså ikke Mayers fortjeneste at Yahoo har økt sin markedsverdi med 70 prosent det siste året.

Ifølge New York Times kan mesteparten av aksjekursutviklingen tilskrives at de eier 24 prosent av Alibaba, en kinesisk ehandelgigant som i påvente av børsintroduksjon neste år har skutt i været som en rakett.

Alibaba mer enn triplet sitt driftsresultat til 669 millioner dollar i årets første kvartal, mot 220 millioner dollar samme tid i fjor.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: