Hvordan beregne lønnsomheten til et nettsted?


nettsider

Et nettsted er en markedinvestering som i likhet med alle andre investeringer skal gi en avkastning på kort og/eller lang sikt. I tillegg inngår nettstedet som en del av virksomhetens verdiskapningprosess som skal skape kundeverdiene virksomheten lever av. Samtidig som nettstedet er et kommunikasjonvirkemiddel som skal løse definerte kommunikasjonsoppgaver.

For å kunne vurdere om nettstedet gir en tilfredsstillende markedsavkastning, skaper de ønskede kundeverdiene og løser de definerte kommunikasjonsoppgavene er det en forutsetning at man vet hvor lønnsomt nettstedet er. Noe som igjen krever at man danner seg et bilde av hvilken verdiskapning og kostnadsreduksjoner nettstedet genererer direkte og indirekte, hvilke kostnader og inntekter nettstedet står for, og merkevareverdien nettstedet har skapt i form av økte meta-verdier som har høynet virksomhetens kundeverdi.

Å etablere et nettsted må ses på som en markedsinvestering som skal gi bedriften en avkastning, på kort og/eller lang sikt. Enten ved at nettstedet reduserer bedriftens kostnader og/eller øker inntektene.

Selv om de fleste er enig i påstanden over, har de færreste et bevist forhold til dette. Eller sagt på en annen måte:

De vet rett og slett ikke hvor lønnsomme nettsidene er for bedriften.

Dette blir nesten som å ansette en selger, uten å noen gang se på hvilke salgsresultater vedkommende presterer. Vet du ikke hvordan nettstedet ditt har påvirket kostnadene og inntektene dine, er det også umulig å vurdere om investeringen i nettstedet har vært en lønnsom investering eller ikke.

Det finnes mange ulike måter å gå frem for å beregne lønnsomheten til et nettsted. For å gi deg et oversiktsbilde over hvilke mulige beregningsmetoder som finnes for lønnsomhetsberegningen og/eller verdsettelsen av et nettsted, har jeg skrevet en artikkelserie om nettopp dette temaet.

 

Kilde: Kunnskapssenteret.com

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: