Hvorfor er datasikkerhet viktig, og hvor godt har du sikret ditt nettverk, datamaskin, nettbrett og mobil?


hvorfor-datasikkerhet

Hvorfor er datasikkerhet viktig?

Antall hackerangrep er doblet det siste året, og Nordmenn er generelt for naive og de har for dårlige IT-systemer til å beskytte seg. Dette til tross for at det er over 40 år siden det første dataviruset komFolk flest har ennå ikke skjønt at det er farligere å surfe på Google enn å besøke porno nettsteder.

Allerede i 2011 ble det dokumentert at 820 nordmenn ble rammet av nettkriminalitet hvert minutt, og i fjor meldte NorCERT om mer enn 600 kyberangrep mot Norge hver måned. I dag her denne andelen mer enn doblet. Det nye trusselbilde i Norge er entydig: – Avstanden mellom trussel og sikkerhetstiltak blir stadig større!

Alle kan hackes, og sannsynligvis er du blitt hacket minst en gang allerede. Se selv bare hvor enkelt det er å sjekke hva naboen eller sjefen din laster ned til sin datamaskin eller hvordan en hacker fikk tilgang til alle Facebook sine 1 milliard brukerkontoer og all informasjon under deres profil. Spørsmålet er derfor: – Hva kan du gjøre for å beskytte deg?

Hvor godt har du sikret ditt nettverk, og din datamaskin, nettbrett og mobil?

At datasikkerhet er viktig for såvel bedrifter som privatpersoner burde være unødvendig å påpeke, men synes allikevel å være «glemt» av folk flest eller i det minste være nedprioritert.

Når vi vet at antall kyberangrep og alvorlighetsgraden i dem stadig øker, er det skremmende å se at nordmenn flest ikke tar datasikkerheten på alvor. 1 av 4 PC er fortsatt uten et aktivt anti-virus program, selve forutsetningen for å kunne beskytte nettverket og maskinen mot datainnbrudd.

Situasjonen i næringslivet er ikke bedre. 1 av 3 datamaskiner kastes rett på dynga uten at sensitive data og bedriftshemmeligheter på harddisken slettes først. Dette sier bare litt om hvor lite beviste nordmenn er på datasikkerhet og hvor lite alvorlig de tar dette spørsmålet.

Hvordan er det med deg? Tar du datasikkerhet på alvor og hva har du selv gjort for å sikre ditt nettverk, datamaskiner, nettbrett og smarttelefoner mot kyberangrep og datainnbrudd?

Ikke glem din Facebook konto og  ditt nettbrett og smarttelefon som er blitt hackernes nye favoritter

Når vi snakker om datasikkerhet tenker folk flest umiddelbart på sine nettverk, servere, PCer og Macer. Å sikre disse er selvfølgelig viktig, men å sikre disse enhetene er ikke nok. Hackernes nye favoritter er sosiale medier og smarttelefonene. Disse er på langt nær like godt beskyttede som nettverkene til næringslivet og de millioner av datamaskiner i de tusen hjem.

Sikkerhetssjekk for bedrifter

NorSIS sin Sikkerhetssjekk gir deg muligheten til å sjekke hvilke sikringstiltak din virksomhet har iverksatt innen informasjonssikkerhet. Formålet med Sikkerhetssjekken er at du lett og raskt kan gjennomgå en liste av viktige sikringstiltak og få en oversikt over hvilke tiltak virksomheten har implementert og hva den mangler. Du kan velge mellom to nivåer av Sikkerhetssjekken. Du må selv vurdere hvilket nivå du skal velge, og dersom din virksomhet er svært avhengig av IT eller behandler konfidensiell informasjon bør du vurdere om du trenger flere sikringstiltak. Dersom du har høye sikkerhetsbehov bør du forholde deg til informasjonssikkerhetsstandarden og kravene satt i ISO 27002.

Sikkerhetsguide

http://iktnytt.no/sikkerhetsguide/Denne artikkelen inngår i IKTnytt.no sin sikkerhetsguide – skrevet for deg som ønsker å lære hvordan du sikrer din PC, Mac, server, nettbrett og smarttelefon mot kyberangrep og datainnbrudd.

Klikk her eller på iconet til høyre for å gå tilbake til sikkerhet guiden`s hovedmeny.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: