Hvorfor er Statoil og Google de mest attraktive arbeidsgiverne?


Verdens mest populære arbeidsplass

Google er den mest attraktive arbeidsgiveren på verdensbasis, mens Statoil tok over plassen fra Google i Norge i fjor. Hvorfor?

Google er verdens mest attraktive arbeidsgiver

I Universum siste markedsundersøkelse hvor de spurte 144 000 økonomi- og ingeniørstudenter fra verdens 12 største økonomier om hvor de ønsker å jobbe etter endt studie, kom Google ut på første plass i begge 3 yrkes kategoriene.

I kategorien «Økonomi» kom Google på førsteplass, etterfulgt av KPMG, Procter & Gamle, Microsoft og Deloitte. I «ingeniør» kategorien kom Google ut på førsteplass foran IBM, Microsoft, BMW og Intel

Statoil er den mest attraktive arbeidsgiveren i Norge

Universum spurte også 6694 nordmenn, innen yrkesgruppene økonomi, ingeniør og IT, om hvilken arbeidsgiver de helst ville jobbe for. Her vippet Statoil for første gang Google ned fra førsteplassen i IT-kategorien. Faktisk ble Statoil kåret til vinneren i alle tre kategoriene blant norske arbeidstakere.

Blant økonomene følger deretter Aker Solutions og DNB. Også blant ingeniørene finner vi Aker Solutions på 2.plass, etterfulgt av FMC Technologies som har hatt en sterk klatring fra fjoråret. De har gått opp hele 10 plasseringer på årets liste. Blant de yrkesaktive innen IT finner man som nevnt Google, etterfulgt av Microsoft på tredjeplass

Internasjonale trender

Universum peker på flere trender denne undersøkelsen avslører. Blant annet at amerikanske multinasjonale selskaper vokser i ulike deler av verden, og at deres renomme tiltrekker unge håpefulle.

Blant ingeniørene vokser interessen for å jobbe i finansielle organisasjoner, mens den daler blant økonomene.

Ingeniørene er de mest lojale medarbeiderne

I undersøkelsen kommer det også frem at de mest lojale arbeidstakerne er ingeniører.

– Kun 8 prosent av ingeniørene sier at de vil bytte arbeidsgiver, står det i rapporten fra Universum.

– Dette lover selvfølgelig godt for arbeidsgiverne som har dyktige ingeniører i sin stab, men byr så klart på en utfordring for konkurrentene, sier  prosjektleder Jannicke Klock i Universum.

Hvorfor er Statoil og Google de mest populære arbeidsgiverne?

– Felles for alle bedriftene som gjør det godt på rangeringene er at de har et tydelig budskap om hvem de er, hva de tilbyr og hva de trenger.  Alle kan ikke være best på alt, så man må finne sin historie. De er flinke til å formidle hva de er sterke på, og dette backes også opp internt. De ansatte er de viktigste ambassadørene så det er veldig viktig man kommuniserer et troverdig budskap, og man finner hva som gjør sin bedrift unik, sier prosjektleder Jannicke Klock i Universum.

Muligheten til å arbeide med spennende produkter og tjenester er den mest attraktive karrierefaktoren for alle tre. Videre ser man også at innovasjon og en inspirerende ledelse er viktig. Sistnevnte er viktigere for økonomene, hvor hele 55 prosent sier at dette er den mest attraktive faktoren, heter det i resultatet av undersøkelsen.

Når det gjelder Google sier Petter Nylander, CEO i Universum:

– Studenter lar seg lokke av deres avslappende og kreative arbeidsmiljø, internasjonal atmosfære og innovative produkter. 

Han tror topplasseringen tyder på at Google evner å markedsføre deres tilbud til morgendagens talent.

– Google er flink til å la studentene vite om hvilke muligheter de tilbyr, og for mange av konkurrentene er nettopp dette vanskelig å matche, sier han, før han fortsetter:

– Gigantene i software-industrien er sett på som en bra plass å starte sin ingeniør/IT-karriere.

– De tilbyr trening, nettverk og gode referanser for en fremtidig karriere. Ikke minst er de globale, og tilbyr interaksjon over hele verden via sosiale nettsamfunn hver eneste dag, begrunner han.

Kilde: E24.no. E24.no

Les også:

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: