IBM investerer 1 milliard dollar i Linux


IBM investerer 1 milliard dollar i Linux

På LinuxCon-konferansen i New Orleans kunngjorde IBM at de har besluttet å investere 1 milliard dollar, eller 5,9 milliarder kroner, i Linux og andre relaterte åpen kildekode-prosjekter de neste 4-5 årene.

Investeringen vil bli brukt for å ytterligere tilpasse Linux til Power-arkitekturen.

Sistnevnte har typisk kjørt IBMs Unix-variant AIX eller det proprietære systemet «IBM i» på servere basert på selskapets egne Power-prosessorer.

Det er en kjensgjerning at salget av Unix-servere har dabbet av gjennom mange år, mens Linux-baserte jern opplever økt etterspørsel.

Satsingen kan hevdes å være et forsøk på å flytte AIX-kunder over til Linux. Men det skal også være myntet på nye kundesegment med behov særlig innen big data, nettsky, analyse og datasentre.

Linux på Power blir av IBM betraktet som mer prisgunstig til slike bruksområder, ifølge kommentarer gitt ZDnet.

Lisa Orr Johansen som er global markedssjef hevder at én Power-prosessor kan erstatte 10 x86-baserte Intel-prosessorer, noe som igjen reduserer strømbehov og utgifter til nedkjøling, typisk store utgiftsposter i datasenteret.

– Vi fortsetter å satse på Unix, men det vokser ikke like raskt som Linux, sier IBM-direktør for Power-divisjonen til Wall Street Journal.

Deler av investeringen skal gå til et nytt teknologisenter i den franske byen Montpellier, der kunder skal få bistand til å flytte over til Linux.

Ifølge Wall Street Journal planlegges det også en egen «utvikler-cloud»; En nettjeneste drevet av IBM på Power-baserte servere hvor kunder kan bygge og teste Linux-applikasjoner uten kostnad.

God butikk
Det er ikke første gang IBM satser en milliard på Linux. Det gjorde de med stort hell også for snart 13 år siden. Linux var god butikk og investeringen ble raskt tjent inn.

IBM har lenge vært en sentral bidragsyter til Linux-prosjektet.

– Siste gang IBM forpliktet én milliard dollar til Linux, bidro det til å starte en innovasjonsflom som aldri dabbet av, sier direktør Jim Zemlin i Linux Foundation til ZDnet.

Ifølge Zemlin ser stiftelsen frem til hvordan Power-plattformen kan skape ytterligere innovasjon rundt Linux.

Kilde: Digi.no

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: