IKT håndbok for små- og mellomstore bedrifter


IKT Håndbok

hva-er-ikt-handbokHva er en IKT Håndbok?Lær mer om hva en IKT Håndbok er, og hvorfor enhver virksomhet trenger et slikt dokument.
domeneDomenenavnHvilke virksomheter trenger et domenenavn, hvilket domenenavn og hvilke gTLD bør de velge og hvilken domenestrategi er mest hensiktsmessig for dem å følge?.

nettverk
LAN nettverkHvordan bør virksomheten legge opp sitt LAN nettverk? Vi ser her på valg av kabel- eller trådløst nettverk, valg av hastighet og brannmur, bruk av switcher, routere, nettverks servere, nettverks printere og andre nettverksressurser, samt hvilke regler og retningslinjer som bør settes for for LAN nettverket.
datautstyrDatautstyrHvilket datautstyr trenger virksomheten, hvordan sikre dette utstyret og hvilke reglement bør utvikles for bruken av dette?

Telefoni
TelefoniHvilken løsning for telefoni bør små- og mellomstore firmaer og organisasjoner velge?
Surfing med mobilMobiltelefon og nettbrettVirksomheten bør ha en klar strategi for bruken av mobiltelefon i jobben, som støttes av et reglement som forteller hvordan mobiltelefonen skal brukes i jobben. Kun da er man sikret at alle ansatte forstår hva virksomheten ønsker å oppnå, hvordan den skal brukes på en effektiv måte og sikre at data ikke kommer på avveie.

ikt-handbok-internett
InternettAlle trenger et klart definert regelverk for tilgang til og bruk av Internett i jobbsammenheng. Ikke bare for å unngå misbruk, men også for å sikre at de ansatte utnytter de kommunikasjons- og effektiviserings mulighetene som Internett byr på.

avskjed
EpostBør alle ansatte ha egne e-postkontoer? Hvilken e-poststrategi bør virksomheten velge og hvilket reglement skal gjelde for de ansatte for å unngå misbruk og at sensitiv informasjon ikke kommer på avveie?

Råd om markedføring i sosiale medier
Reglement for sosiale medierUansett om bedriften i dag har en egen sosial profil ute på Internett eller ikke, trenger alle virksomheter i dag et skriftlig formulert reglement for bruken av sosiale medier. Dette reglementet bør nedfelles som et eget dokument som inngår som en del av IKT Håndboken for arbeidsforholdet.
backup-server
Sikkerhetskopiering (rutiner og reglement)
Hva kan skje med lagret informasjon Informasjon eller data lagres på datamaskinens harddisk eller en nettverksdisk? Det er viktig at virksomheten har klare rutiner og reglement for sikkerhetskopiering av sine data, slik at ingen data går tapt eller kommer på avveie.

efaktura
eFaktura
Reduser faktureringkostnadene med inntil 90 prosent ved å gå over til efaktura. Les her nærmere om hvilke fordeler en overgang fra papir til elektroniske fakturaer gir for virksomheten din.

Mobil overvåkning
Mobil overvåkning av ansatte, utstyr og varer
Hvilken former for mobil overvåkning av ansatte, utstyr og varer trenger virksomheten og hvordan legge opp innføringen for å ikke bryte lover og regler på området, og få de ansatte i mot prosjektet.
hjemmekontorHjemmekontor og virtuell organiseringHvorfor bør virksomheten tillate bruk av hjemmekontor og hvorfor tror vi at virtuelle organisasjoner er fremtidens organisasjonsform?
Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: