IKTnytt.no sitt nyhetsbrev er tilbake igjen!


Meld deg på IKTnytt.no sitt nyhetsbrev

Mange har savnet påmeldingsskjemaet til IKTnytt.no sitt nyhetsbrev etter at vi måtte ta bort det gamle påmeldingskjemaet på grunn av spam-roboter som automatisk postet epostadresser til nyhetsbrevet.

Flere titalls ukentlige henvendelser om påmelding

Etter at vi fjernet det gamle påmeldingskjemaet har redaksjonen hver uke mottatt titalls henvendelser på epost fra frustrerte lesere som ønsker å melde seg på IKTnytt.no sitt nyhetsbrev.

Dette har hovedsakelig vært folk som:

  • mottar nyhetsbrevet på jobben, men som ønsker å endre adressen til sin private epostadresse.
  • har tipset IT-ansvarlig og andre i virksomheten om IKTnytt.no sitt månedlige nyhetsbrev.
  • har fått videresendt nyhetsbrevet fra andre venner og bekjente.

Siden vi har hatt så stor pågang etter dette månedlige nyhetsbrevet har vi bestemt oss for å videreføre dette nyhetsbrevet og inkludere et påmeldingskjema igjen på våre nettsider. Påmeldingskjemaet finner du her.

CHAPTHA sjekk for å filtrere bort auto-script

For å melde deg på nyhetsbrevet kreves det at du oppgir riktig CHAPTHA kode. En tall og bokstav kombinasjon du må skrive inn for å verifisere at du er et menneske og ikke en datamaskin som prøve å skanne etter skjemaer som det er mulig å poste spam til. Oppgis ikke koden eller hvis koden er feil, blir epostadressen din ikke langt til mailinglisten til IKTnytt.no.

Dette er en funksjon som også var i det gamle påmeldingskjemaet, men mange script klarte å unngå dette på ulike måter. For å ytterligere øke sikkerheten mot falske påmeldinger har vi i tillegg inkludert en «dobt-in» verfisisering før påmeldingen blir langt til mailinglisten til IKTnytt.no

Dobt-in verifikasjon

Dobut-in verifikasjon vil si at påmeldingen til nyhetsbrevet skjer i to-trinn, før adressen blir lagt til mailinglisten.

Først må du legge til epostadressen til vår epostliste manuelt selv og oppgi en korrekt chapta kode. Når dette er gjort blir en epost sendt til epostadressen du oppgir med en link du må klikke på for å verifisere at denne epostadressen eksisterer og at du virkelig ønsker å stå på nyhetsbrevet til IKTnytt.no.

Denne to-trinns prosedyren skal forhåpentlig forsikre at ingen epostadresser blir lagt til mailinglisten til IKTnytt.no uten at vedkommende selv virkelig ønsker dette.

Hvilken informasjon registreres?

Foruten din epostadresse, registreres registreringdsato og IP-adressen du benyttet når du postet epostadressen.

Hvorfor er dette nødvendig?

Årsaken til at vi må innføre denne omfattende registrerings prosedyren skyldes at det gamle påmeldingskjemaet ble grovt utnyttet av datamaskiner som skannet Internett etter nettsider som har et skjema, for deretter kjøre et script som automatisk poster inn spam og fiktive epostadresser til alle skjemaene de finner.

I løpet av 3 måneder fikk vi over 150.000 påmeldinger til vårt nyhetsbrev gjennom sidene våre og kunnskapssenteret.com. Først trodde vi at alle disse påmeldingene var reelle og vi ble glade. Gleden forsvant imidlertid fort når vi begynte å legge til disse adressene til vår eksisterende mailingliste.

Nærmere 50% av disse adressene bouncet. Det vil si at de ikke kunne leveres til mottakerne fordi adressen ikke eksisterte. Av den andre halvparten fikk vi fort mange tilbakemeldinger fra rasende mottakere som lurte på hvorfor de mottok dette nyhetsbrevet og hvor vi hadde fått epostadressen deres fra. Vi skjønte da fort at auto-submit roboter hadde vært systematisk på våre sider de siste 3 månedene. Etter dette ble påmeldingskjemaet fjernet.

Ingen adresser selges

Mange lurer på om vi selger adressene på mailinglistene våre. Svaret er: NEI – det gjør vi aldri. Vi tar folks privatliv og personvern seriøst og utleverer derfor ingen informasjon om våre deltagere på våre nyhetsbrev, og under ingen omstendigheter blir adressene solgt eller videreformidlet til andre enn OnNet AS.

Enkel av melding

Foruten å sikre vår påmelding prosedyre, har vi også gjort det enklere å melde seg av vårt nyhetsbrev. På samme side som du kan melde deg på, finner du nå en link til et av melding skjema. Her trenger du bare å oppgi din epostadresse og korrekt CHAPTH kode (anti-spam kode) for å melde deg av nyhetsbrevet. Denne avmeldingen trengs ikke å bekreftes gjennom en dobt-in prosess.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: