IPv6 er et krav i offentlig sektor


ipv6

IPv6 har vært i referansekatalogen over godkjente standarder i ganske nøyaktig ett år nå!

Dagens krav er som følger:

  • Alt IT-utstyr det offentlige anskaffer bør ha støtte for IPv4 og IPv6. Dette gjelder både programvare og maskinvare.
  • Alle nye offentlige nettsider og elektroniske tjenester bør ha støtte for IPv4 og IPv6 og være i stand til å kommunisere over begge typer nettverk. Hvis nettsiden eller tjenestene inkluderer eller er avhengig av nettverksparametere som en del av sin operasjon, bør løsningen ha støtte for konfigurasjon av IPv6 parametere.
  • IT-tjenester som det offentlige kjøper bør ha støtte for IPv4 og IPv6.
  • Løsningene bør ikke ha store funksjonelle forskjeller på grunn av bruk av IPv4 eller IPv6. Brukerne av løsningen bør ikke oppleve store forskjeller ved bruk av de ulike protokollene.

Selv om Difi har oppfordret offentlig etat til å ta i bruk IPv6 i ett år nå har lite skjedd. Dette skyldes formuleringen. Riktignok er det et krav, men Difi krever ikke at man skal gjør noe. De sier bare at de «bør» gjøre det, istedenfor å si «skal», påpeker flere eksperter og IT-sjefer i offentlig sektor.

Alle vet at antall ip-adresser i IPv4 protokollen så og si allerede er slutt. Det er derfor ikke snakk om at man «bør» gå over til IPv6. Alle «MÅ» før eller senere ta i bruk denne nye IP-protokollen, og jo lengre vi venter jo tøffere og dyrere blir overgangen den dagen formuleringen endres fra «bør» til «skal», påpeker kritikerne.

Årsaken til motstanden mot å ta i bruk denne nye IP-protokollen før man må det skyldes ikke at dagens bredbåndleverandører ikke leverer IPv6 nettverk. Powertech har tilbudt IPv6 til sine kunder siden 1997,men blant annet Altibox og Get har satt trykk på IPv6 og leverer det til sine kunder i dag..

IPv6 er ikke den mest synlige saken i digitaliseringen av Norge, men dersom regjeringen skal lykkes med ambisjonene må tempoet opp, mener stadig flere.

Kilde: digi.no

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: