Java 8 er endelig lansert – 2 år forsinket


java8Java – verdens mest benyttede programmeringsspråk – har blitt kritisert de siste årene for å være full av sikkerhetshull, spesielt hvis man ikke har oppgradert installasjonen med den siste sikkerhetspakken. Nå slipper Oracle en helt ny Java versjon, nemlig Java 8.

Oracle sier at denne lanseringen er den viktigste Java-utgivelsen siden de kjøpte Java fra Sun Microsystems i 2010. Forrige Java versjon (Java 7) kom i juli 2011.

Ifølge Oracle finnes det ni millioner Java-utviklere globalt og mer enn tre milliarder enheter som er utstyrt med Java-teknologi.

Java har i løpet av årene utviklet seg fra å være et programmeringsspråk til å bli en fellesbetegnelse for en lang frekke plattformer. Java 8 utgivelsen omfatter nye versjoner av såvel Java Standard Edition (Java SE), Java Platform og Micro Edition (Java ME), som relaterte utgivelser av Oracles Java Embedded-produkter.

Kraftig forsinket

Java 8 har blitt kraftig forsinket.Opprinnelig var planen at Java 8 skulle komme i 2012. Denne tidsfristen ble ifjor flyttet til første kvartal 2014, etter at det ble bestemt at deler av den planlagte Java 8-funksjonaliteten ikke skal implementeres før i Java 9.

Foreløpig bare sluppet for utviklere

Foreløpig er Java 8-plattformen offisielt bare utgitt for utviklere. Dette er ifølge Oracle gjort for å sikre at det ikke er noen store problemer knyttet til utgivelsen, før den også gis ut for vanlige brukere. Dette for å gi utviklere tid til å teste ut den nye Java versjonen og rette eventuelle problemer før Java 8 slippes til den store brukermassen. Det er likevel mulig for alle å laste ned og ta i bruk Java 8-plattformen fra denne siden.

Mange nye funksjoner i Java 8

Java 8 kommer med en rekke nyheter. I følge Oracle er noen av de største nyhetene støtte for lambdauttrykk, et nytt programmeringsgrensesnitt for tid og dato, JavaScript-motoren Nashorn og en rekke sikkerhetsforbedringer.

Klikk her for å en gjennomgang av Oracle sin egen liste over nyheter i Java 8. Videoen under er fra Oracle sin lansering av Java 8.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: