Kina velger Linux når de må oppgradere sine XP-maskiner


xp-linux

Nesten 1 av 4 datamaskiner i verden kjørte på operativsystemet Microsoft XP når de sluttet å utvikle sikkerhetsoppdateringer i forrige måned.

Microsoft prøver å få XP til å gå over til Windows 7 og Windows 8, men foreløpig har de ikke lykkes med dette.

Nå sier regjeringen i Beijing at Kina ikke kommer til å oppgradere sin maskinpark til en nyere utgave av Windows. I stedet skal de trappe opp arbeidet med å utvikle et nytt Linux-basert alternativ, nå som Microsoft ikke lenger støtter sitt 13 år gamle operativsystem med nye sikkerhetsoppdateringer.

Rundt 70 prosent av alle datamaskiner i Kina kjører i dag på det utdaterte operativsystemet XP. Vi snakker demed om relativt mange millioner maskiner som ikke lenger blir oppdatert for nye sikkerhetshull.

Dette er meget alvorlig for Kina, hvor Microsoft XP ikke bare blir brukt på kontorer til tradisjonelle sekretær funksjoner. XP har også en dominerende posisjon innen sektorer med kritisk infrastruktur som for eksempel telekom, melder det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

– Nedleggelsen av XP bringer risiko til Kinas telenettverk og truer den generelle sikkerheten, sier sjefingeniør Zhang Feng i landets IT-departement.

Det fremgår ikke hvilken Linux-distribusjon kinesiske myndigheter har tenkt å basere seg på, og det foreligger heller ingen ytterligere detaljer om planene eller tidshorisont for migreringen.

Kilde: Xinhua

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: