Kodak mot konkurs


Kodak mot konkurs?Den gamle filmgiganten Kodak er i ferd med å legge inn årene, skriver The Wall Street Journal.

Det amerikanske selskapet, som i hundre år forsynte fotografer verden over med film og annet fotografisk utstyr, forhandler nå med bankene om styrt avvikling.

Kodak ble grunnlagt i 1892, men har kjempet i motvind siden kameraene ble digitale på 1990-tallet. Etterspørselen etter film og framkalling forsvant over natta, og det amerikanske selskapet greide ikke å omstille seg raskt nok.

Et forsøk på å produsere rimelige digitalkamera ble ingen suksess, blant annet fordi stadig flere fikk kamera i mobiltelefonen.

Titusenvis av ansatte verden over har de siste årene mistet jobben i Kodak, og snart kan det være kroken på døra for de gjenværende 19.000.

Kodaks eneste håp er nå salg av 1.100 patenter, eller at storbanker som JP Morgan, Citigroup og Wells Fargo går med på å tilføre mer kapital.

Kodaks største verdi i dag ligger i verdien til deres pantenter. I alle digitale fotoapparat, video kameraer og mobiltelefoner med kamera, benytter i dag Kodaks pantenterte teknologier. Kodak håper derfor at et salg av disse patentene kan tilføre selskapet de pengene de trenger. Spørsmålet er bare hvor mye disse pantentene er verdt. Så langt har ikke Kodak fått noen tilbud på disse pantentene, men det forventes at flere store aktører vil være interessert i dem. F.eks. Appel og Samsung som i dag fører an patentkrigen i smartphone markedet. Andre aktører som kan være interessert er gigantene Google og Microsoft som også kan ha interesse av å eie disse attraktive pantentene og dermed styre den videre utviklingen av foto teknologi.

 

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: