Kortinformasjonen til halve befolkningen i Sør-Korea stålet!


stjalne-kredittkort


ZDNet melder at kortopplysninger til nærmere halve befolkningen i Sør-Korea er blitt stjålet i et hacker angrep.

I Sør-Korea bor det rundt 50 millioner mennesker. Av disse har nå 20 millioner mistet sine kortopplysninger gjennom et hacker angrep utført av kun en eneste person. Dette må sies å være ekstremt.

Navn, personnummer, kortnummer og utløpsdato

De stjålne kortopplysningene inkluderer navn, personnumre, telefonnumre, kortnumre og utløpsdato, opplyser FSS (kredittilsynet i Sør-Korea).

Utro tjener arrestert av Sør-Koreanske politi

I følge politiet i Sør-Korea står en ansatt i kredittopplysningselskapet KCB (Korean Credit Bureau) bak angrepet. Vedkommende sitter nå i varetekt, mistenkt for datatyveri i stor skala.

Tyveriet skal vedkommende ha utført mens han var midlertidig ansatt i 3 ulike sørkoreanske kredittkort firmaer (KB Kookmin Card, Lotte Card, and NH Nonghyup Card). Deretter skal vedkommende ha solgt disse opplysningene til flere telemarketing selskaper. Ledelsen for disse telemarketing selskapene skal også ha blitt arrestert, heter det i kunngjøringen fra FSS.

Sikkerheten til kredittkort selskapene granskes

FSS sier at Sør-Koreanske myndigheter nå etterforsker sikkerheten til disse 3 kredittkort selskapene for å se om de oppfyller de sikkerhetskrav Sør-Koreanske myndigheter setter til behandlingen av personopplysninger.

Erstatter tap

Kunder som måtte få sine kort misbrukt vil få dekket sine økonomiske tap av kortutstederen, sier FCC i sin pressemelding.

Ikke første gangen Sør-Korea mister kortopplysninger

I forrige måned ble en ansatt i Citibank Korea arrestert mistenkt for å ha stjålet personopplysninger til 34,000 kunder. I 2012 ble to Sør-Koreanske hackere arrestert etter å ha stjålet personopplysningene til 8.7 millioner bruker av Sør-Koreas nest største mobiloperatør. I november 2011 ble spillprodusenten bak MapleStory hacket og personopplysninger til 13 millioner ble stjålet i dette hacker angrepet. I Juli samme år ble Cyworld, et populært sosialt media i Sør-Korea hacket, med det resultat at personopplysningene til 35 millioner brukere ble stjålet.

Selv om dette angrepet ikke er det første store hacker angrepet mot selskaper i Sør-Korea, er dette allikevel det mest alvorlige så langt.

Kilde: ZDNet

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: