KuaiZip er gratis og det eneste fil-pakking programmet du trenger


kuaizip

Alle som en gang laster ned eller opp til Internett har et forhold til «zippede» filer, som best kan sammenlignes med vakuumpakking av data, hvor man skviser all luft ut av én eller flere filer til en liten lett håndterlig pakke (ZIP-fil).

ZIP-formatet er med andre ord perfekt for komprimering av data slik at de ikke tar opp så stor plass. Noe som gjør det langt enklere og raskere å distribuere informasjonen over Internett og andre digitale medier.

Hvorfor trenger jeg et fil-pakking program?

Har du f.eks. et WordPress nettsted vil alle plug-ins og themes du kan laste ned til nettstedet ditt være utviklet i nettopp ZIP, og ofte må du laste opp dine bildearkiver o.l. tilbake til WordPress og andre programmer i nettopp ZIP for at du skal få lagt inn bildene, videoene og dokumentene i dette programmet.

Dette er bare et eksempel på hvorfor du trenger et fil-pakking program. At alle backuper i tillegg er pakket i ZIP eller et annet fil-komprimeringsprogram, samtidig som dette ofte er den eneste måten å sende dokumenter i en e-post på uten å bli stoppet av et anti-virus/malware filter er andre eksempler på hvorfor alle som bruker Internett trenger et fil-pakking program.

Selv om Windows har innebygd støtte for å vise, pakke inn og pakke ut ZIP-filer, er støtten begrenset til dette ene formatet. I dag finnes det mange konkurrerende formater som ofte brukes og som i mange tilfeller pakker filene bedre og sikrere enn ZIP. De mest kjente er RAR, ARJ, ACE og 7-ZIP.

Derfor vil de fleste etter hvert få behov for et filpakkeprogram som støtter mange andre formater enn ZIP.

KuaZip – en alt i ett løsning for Windows

KuaiZip er i så måte et glimrende alternativ. Ikke bare støtter det en haug med tenkelige og utenkelige formater (over 40 stykker), det integreres også sømløst i Windows-miljøet. Merk noen filer, høyreklikk og velg hva du vil gjøre:

Du kan også høyreklikke pakkede filer:

Når du dobbelklikker en pakket fil, ser du innholdet i hovedvinduet. Herfra kan du dra og slippe filer både fra og til, og på den måten kan du jobbe med innholdet i pakkede filer direkte.

Funksjonaliteten er temmelig likt WinRAR. Du kan for eksempel lage selvutpakkende filer, passordbeskytte innholdet og pakke ut flere filer sekvensielt. Men der WinRAR koster penger, er KuaiZip helt gratis.

Programmet har også sitt eget, proprietære pakkeformat, som de hevder pakker bedre enn konkurrerende formater på en rekke filtyper, uten at vi har sjekket dette. Det har også innebygd støtte for å montere ISO-, IMG- og andre filtyper som egne stasjoner i Windows.

KuaiZip har pent design, og er kjapt og stabilt. Det fungerer i Windows XP og nyere, skriver DinSide.no i sin kommentar til programmet som fikk oss til å titte nærmere på det.

Du finner mer informasjon om programmet og kan laste det ned fra produsentens hjemmeside.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: