8 av 10 mobiltelefoner kjører Android – kun 4% kjører Windows Phone


ios-android-windows-phone

Hvilket operativsystem for mobiltelefoner er mest populære?

Denne uken kom både Strategy Analytics og ABI Research med rapporter over markedsandelene til de ulike smartmobilplattformene for 3 kvartal.

Android sin markedsandel økte 75 til 81 prosent

Begge undersøkelsene er enige at 81 prosent av alle smarttelefoner som ble solgt i verden forrige kvartal, var en Android telefon. Dette er en økning på 6 prosent, fra forrige måling hvor 75 prosent av smarttelefonene på verdensbasis var utstyrt med et Android operativsystem.

Apple iOS og Blackberry er taperne i 3 kvartal

Selv om Apple selger flere iPhoner enn i fjor, vinner ikke selskapet markedsandeler. Strategy Analytics oppgir en nedgang fra 15,6 til 13,4 prosent, mens ABI Research mener at andelen står stille på 14 prosent. IDC oppga i går en nedgang fra 14,4 til 13,1 prosent. Andelene preges dog av at de nyeste iPhone-modellene ble lansert først mot slutten av kvartalet. Dette i følge digi.no.

Blackberry har enda mindre grunn til å smile enn Apple. Dere markedsandel har det siste året blitt radert ned fra 4 til 1 prosent av det totale salget av mobile enheter i verden. Deres siste operativsystem som ble lansert for ett år siden har dermed ikke reddet selskapet som planlagt. At Blackberry sliter har imidlertid vært kjent lenge, og siden selskapet nå ligger ute for salg, er det nærliggende å tro at ledelsen har vært mer opptatt av å «smike bruden» enn å komme med innovasjoner som kan bringe dem på banen igjen. Deres

Blackberry har i dag en «garantert kjøper» som er villig til å legge 28 milliarder kroner på bordet for virksomheten. Etter dette har både Facebook, Google og flere andre potensielle budgivere kommet på banen.

Windows Phone doblet sin markedsandel – fra 2 til 4 prosent

Microsoft har grunn til å feire, selv om de såvidt har passert en markedsandel på 4 prosent. En økning fra 2 til 4 prosent fra fjoråret vil si en dobling av selskapet globale markedsandel, og det må vel være noe å feire for dem eller hva?

Strategy Analytics mener at det ble levert 10,2 millioner Windows Phone-telefoner i forrige kvartal. Det er kjent at Nokia leverte 8,8 millioner Lumia-telefoner i fjor, noe som betyr at andre leverandører har fått levert 1,4 millioner Windows-telefoner. ABI Research mener derimot at Nokia stod for 95 prosent av Windows Phone-leveransene i forrige kvartal og at leveransene av andre Windows Phone-baserte telefoner var begrenset til under en halv million enheter, skrive digi.no.

Slik mener ABI Research at fordelingen var i forrige kvartal mellom de største smartmobilplattformene.
Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: