Microsoft etablerer .NET-stiftelsen .NET Foundation


dot-net-foundation

Fra å være total motstander av åpen kildekode, har Microsoft det siste tiåret oppdaget at konseptet kan ha noe for seg. Derfor har selskapet gitt ut ganske mye programvare med åpen kildekode og frie lisensordninger. Men mange har Microsofts fortid friskt i minnet, noe som har ført til at selskapets engasjement har blitt sett på med ikke så rent lite skepsis, skriver digi.no.

Nå etablerer Microsoft en ny uavhengig stiftelse, .NET Foundation, som skal fremme åpen utvikling og samarbeid rundt samlingen av åpen kildekode-teknologier for .NET. De vil overta forvaltningen av 24 åpen kildekodebaserte .NET-prosjekter, hovedsakelig tidligere Microsoft prosjekter.

Microsoft håper at denne åpningen av utviklingsprosessen av .NET plattformen vil resultere i en raskere innovasjon og implementering av nye teknikker og teknologier.

– .NET Foundation vil bidra til at adopsjonen av .NET øker på tvers av alle plattformer og formfaktorer – servere, mobile enheter og stasjonære maskiner, sier Miguel de Icaza, medgründer og teknologidirektør i Xamarin til digi.no.

– Vi ser fram til å samarbeide med Microsoft og hele .NET-utviklerfellesskapet for øke innovasjonstankten, sier de Icaza, som er utnevnt til styremedlem i .NET Foundation.

På stiftelsens nettsted heter det nemlig at den i løpet av de kommende månedene vil invitere mange selskaper og fellesskapsledere til å bli med i stiftelsen, inkludert i styret. Først da skal det besluttes hvordan stiftelsen skal drives.

Kilde: digi.no

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: