Microsoft legger ned de høyeste Master sertifiseringene og TechNet


master-technet

Microsoft legger ned de 3 høyeste nivåene innen produktsertifisering, samt den den populære tjenesten TechNet.

Beslutningen blir dårlig mottatt blant mangetrofaste kunder. Ikke minst blant de som nå holder på med kostbare kurs og opplæring, med mål om å kunne smykke seg med tittelen «master» innen selskapets produkter.

Nivåene som forsvinner er «Microsoft Certified Master» (MCM), «Microsoft Certified Solutions Master» (MCSM) og «Microsoft Certified Architect» (MCA).

Flere forhold er med på å øke misnøyen blant de berørte. Deriblant timingen, som av noen blir tolket som et forsøk på å feie dårlige nyheter under teppet. Varselet kom rett før langhelg i USA – der første mandag i september er offentlig fridag (Labour Day).

Siste mulighet for å avlegge en Microsoft Master-eksamen blir 1. oktober, altså om litt under en måned.

Nøyaktig hvorfor Microsoft avvikler sine høyeste sertifiseringsnivåer kommer ikke særlig godt frem av epostmeldingen de sendte ut, som du kan lese i sin helhet her. I kunngjøringen heter det blant annet:

– IT-bransjen er i rask endring, og vi vil fortsette å evaluere bransjens behov for å fastslå om det trengs en annen toppsertifisering i vårt sortiment.

Øverste ansvarlige for Microsoft Learning og følgelig Master-sertifiseringen som nå forsvinner, Tim Sneath, gjør det klart at beslutningen om nedleggelse har vært «smertefull».

Det er i en kommentar under blogginnlegget «Please don’t get rid of the MCM and MCA programs» han skriver:

– Sannheten er, selv så vellykket [sertifiseringen] er for de som tar den, så når dette programmet bare en liten andel. Bare noen få hundre personer har oppnådd sertifiseringen de siste årene, langt færre enn vi hadde håpet. 

Ifølge ham har bare om lag 0,08 prosent av alle MCSE-sertifiserte gått videre og tatt masternivå, en opplæring som koster nærmere 20.000 dollar. Sneath erkjenner at etterspørelsen har vært skuffende og at Microsoft taper penger på tilbudet, ikke så rent lite heller, forteller han.

TechNet blir avviklet

Microsoft har besluttet å avvikle TechNet-abonnementene sine, som helt siden 1998 har latt kunder fråtse i selskapets rikholdige programvareportefølje for en billig penge.

Allerede kjøpte abonnement kan aktiveres frem til 1 oktober. Deretter vil ordningen forsvinne i takt med at abonnementene løper ut.

De tilhørende TechNet-bloggene og støttefunksjoner forsvinner ikke, men det gjør altså det som i femten år har vært den rimeligste måten å lovlig skaffe seg programvare fra Microsoft på.

Nye tider
Lisensene har riktignok vært begrenset tilevaluering av programvaren, men dette har i realiteten vært lite håndhevet – med unntak for grove tilfeller av misbruk – typisk hvis lisensnøklene er benyttet på et stort antall maskiner.

TechNet-kunder har kunnet installere omtrent rubbel og bit av klient- og serverprogramvaren deres, og det til en årlig kostnad som knapt tilsvarer prisen av én Windows-lisens.

«Endringer innen IT-trender og forretningsdynamikk» blir i en FAQ oppgitt som årsaken til avviklingen.

Datosperre
Ifølge Microsoft vil de heller satse på gratis, tidsbegrensede versjoner av programvaren gjennom ressurser som TechNet Evaluation Center, opplæring i Microsoft Virtual Academy i tillegg til kompetanseutveksling på TechNet-forumene.

MSDN-abonnementene myntet på utviklere blir ikke berørt av nedleggelsen, men selv om disse pakkene også gir (en mer begrenset) tilgang til programvaren, er prisnivået også langt høyere enn tilfellet har vært med TechNet.

Kilde: Digi.no, Digi.no

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: