Microsoft må selge Surface med store tap


surface

Nyeste kvartalstall for Microsoft bekrefter at deres produktlinje av Surface-pc-er selger bedre og bedre, men salget har en bismak. Det koster mer enn det smaker for å si det mildt.

Microsoft opplyser til det amerikanske kredittilsynet at deres Surface nettbrett omsatte for 2,96 milliarder kroner i første kvartal i år, noe som er femti prosent mer enn samme kvartal i fjor.

Kostnadene for produksjon og salg var på 3,23 milliarder kroner. De tapte dermed 270 millioner kroner på å selge sine egne nettbrett.

De siste ni månedene har Microsoft solgt Surface for 10,8 milliarder kroner, mens kostnadene har vært 12,6 milliarder kroner. De har med andre ord måtte betale 1,8 milliarder kroner for å selge disse Surface-brettene. Det aller største tapet kom i tredje kvartal 2013, da de blødde 1,3 milliarder kroner for Surface.

Kostnadene er ikke bare knyttet til enhetskostnadene for hver Surface som produseres. I dette regnestykket er også markedsføring og de direkte kostnadene regnet med.

Likevel er det største paradokset at Microsoft ikke får til postitive skalaeffekter med økt salg. Selskapet skylder selv på at tapene skyldes den store salgsveksten. Det innebærer at Microsoft taper mer penger jo mer de selger av Surface.

Alle regner også med at Microsoft selv vil satse bredere, med sterke rykter om at en Surface Mini med 8-tommers skjerm er rett rundt hjørnet.

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: