Mobil trender: – neste år er det 1440p og 64 bits som gjelder


mobil-trender

Trenden innen mobil markedet er at skjermene blir stadig større, med stadig større oppløsning, samtidig som prosessoren (hjernen) blir stadig kraftigere.

I dag er det oppløsningen 1080p, det vil si 1920 x 1080 pixcels, som er den gjeldende standarden for høyoppløselige mobil skjermer.

Neste år kommer smartmobil-toppmodellene til å få en ny oppløsning – 1440p. Den nye standarden som kommer heter WQHD, og betyr at mobilen får en oppløsning på hele 2560 x 1440 (1440p).

Samsung kommer med WQHD telefoner neste år
Overgangen til denne nye standarden blir nå avslørt av Samsung sine langtidsplaner. Allerede til neste år kommer de ut med nye toppmodeller med WQHD.

Samsung sverger fortsatt til AMOLED, men oppløsningen, og ikke minst PPI-en, blir altså mye høyere. Sistnevnte økes til 560. Det er opp fra 441 i S4, skriver ITavisen.no.

Neste år kommer det altså trolig 5,2″-mobiler fra Samsung (S5?) med 78 prosent flere piksler enn LGs G2 som har et 5,2″ panel.

64-bit ARM brikkesett
En annen nyhet som kommer neste år er 64 bit ARM brikkesett, og igjen er det markedslederen innen produksjon av mobiltelefoner – Samsung – som viser vei.

Selskapet har allerede avslørt at den neste toppmodellen får 64-bit-ARM-brikkesett. Kombiner dette med et panel som er 0,2″ større, og med høyere oppløsning. Når det gjelder 64-bits-brikkesett, så jobber Samsung med å utvikle sin egen CPU-kjerne.

64-bit neste år fra Samsung. Samsung

I 2016 skjer det noe spennende
Enda mer spennende blir det når 2015 bikker over til 2016. Selv om teknologien trolig er ferdig standardisert i 2015, blir nok ikke de første produktene med tøyelige paneler tilgjenglig i massevolum før året etter, mener ITavisen.no.

Samsung har allerede avslørt at det kommer en oppfølger til Galaxy Gear, så det blir spennende å se om den blir laget med fleksibelt panel om noen år.

Kilde: Android Beat

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: