Nå er det ikke lenger lønnsomt å utvinne Bitcoins !!!


bitcoin

I de siste ukene har mange tidligere Bitcoin-utvinnere kastet inn håndkleet. Noe som kommer tydelig til syne på Ebay hvor de tidligere Bitcoin-utvinnerne prøver å selge sine datamaskiner for å redusere sine tap.

Bare i forrige måned var det rundt 16.000 Bitcoin-maskiner til salgs på Ebay. Det er det største antallet på lenge, skriver Bloomberg via E24.no.

Hva er Bitcoin utvinning?

Bitcoin er som kjent en virtuell valuta på Internett hvor hvem som helst kan finne nye Bitcoin (penger) ved å kjøre en mengde kompliserte algoritmer på spesielt kraftige datamaskiner for å komme frem til nye «tallkombinasjoner» som representerer uoppdagede Bitcoin som kan settes i omløp så snart de blir oppdaget. For å unngå inflasjon er Bitcoin-systemet laget slik at det er umulig å utvinne mer enn 21 millioner Bitcoins.

Når 21 millioner Bitcoin har blitt generert, er det ingen mulighet for å videre stimulere økonomien ved å produsere flere. Per i dag er litt over 11 millioner Bitcoin blitt funnet. Det er med andre ord de resterende 8,5 millioner Bitcoins folk sloss om å finne gjennom å investere i datamaskiner som de kan sette på Internett for å kjøre kompliserte algoritmer 24 timer i døgnet i håp om å komme over en nye unike Bitcoin nøkkel som gir dem tilgang til nye Bitcoin som kan settes i sirkulasjon i denne nye digitale økonomien.

Klikk her for å lære mer om hva Bitcoin er og hvordan Bitcoin utvinnes

Profitten faller kraftig

E24.no skriver i dag, med henvisning til en artikkel i Bloomberg, at det tidligere har vært vanlig for Bitcoin-utvinnere å tjene rundt 25,2 millioner i uken til sammen. Nå er imidlertid de samlede lønningene for Bitcoin-miners 14,9 millioner dollar i uken, eller om lag 89,4 millioner kroner.

– Du er heldig om du får noen profitt i det hele tatt nå for tiden, sier tidligere Bitcoin-utvinner Mehmet Vatansever til Bloomberg (via E24.no).

Han regner at han har tapt om lag 6000 dollar, eller 36.000 kroner på å bli Bitoin-utvinner.

Fra $ 1.300 til under $ 450 på 4 mnd

I desember var kursen for Bitcoin over 1.300 dollar. I april falt kursen falt til under 450 dollar. Mer enn 2/3-del av verdien er dermed forsvunnet på 4 måneder. I skrivende stund er kursen oppe på 485 dollar. Kursen svinger med andre ord enormt, og er delvis forklaringen for hvorfor det ikke lenger er lønnsomt å prøve å utvinne egne Bitcoin med egne datamaskiner.

Store selskaper kan fortsatt tjene penger på Bitcoin utvinning

Til tross for profittproblemene skal det likevel være lønnsomt for de store selskapene å utvinne Bitcoin, sier E24.no med referanse til Bloomberg. De som har problemer i dag er først og fremst småaktørene i markedet. En normal utvikling som vi har sett i mange andre markeder tidligere, og er helt i tråd med teoriene om industriell utvikling.

 

 

Kort om IKTnytt.noTips ossSøk i offentlige registre

Kort om IKTnytt.no

IKTnytt.no

Ansvarlig redaktør:
Kjetil Sander

E-post:
redaksjonen@iktnytt.no

Facebook:
http://facebook.com/iktnytt/

IKTnytt.no er en nettavis for utviklere, markedsførere og ledere som ønsker å holde seg oppdatert om hva som skjer i IKT-verden - innenlands og utenlands.

Målgruppen er ikke privatpersoner som er interessert i forbruker-elektronikk, men profesjonelle brukere som er involvert i utviklingen, drift og markedsføringen av eget nettsted og mobile applikasjoner.

IKTnytt.no er utviklet og drives på hobbybasis av ansvarlig redaktør Kjetil Sander, som også står bak våre søsterportaler:

Kunnskapssenteret.com Aksjemarkedet.com

IKTnytt.no er også kundeavis for webbyrådet og hosting-selskapet OnNet AS som Kjetil er daglig leder i.

Tips oss om en nyhet!

For å sørge for at vi har de nyeste og beste IKT nyhetene trenger vi hjelp fra våre lesere.
Vi inviterer derfor nå alle våre lesere til å tipse oss om nyheter - små og store - fra nært og fjernt. Fortell oss gjerne om hva som skjer i din bedrift, hvilke problemer og utfordringer dere møter, og hvordan dere tenker å løse dem.
Fyll ut skjemaet under for å tipse oss om en nyhet.

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Skriv tipset ditt under i form av en overskrift ("emne"), med nærmere informasjon ("melding").

Emne

Melding

Vedlegg
Last opp vedlegg i form av bilde, logo e.l.

Svar på spørsmålet under for å bekrefte at du er et menneske og ikke en spam-robot.

Søk offentlige registre

Søk i lover, forskrifter og dommer:

 

Søk i NAV.no:

 

Søk i Foretaksregisteret:

 

Søk etter heftelser på motorvogn:

 Søk etter reservasjon mot reklame:

 

Firmasøk i Proff.no:

 

Søk i Statistisk Sentralbyrå: